Moș Crăciun pentru copiii din Alba Iulia

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Moș Crăciun pentru copiii din Alba Iulia

Miercuri, 19 decembrie 2018, cu începere de la ora 10:00, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 ,,Step by Step” din Alba Iulia va fi mare sărbătoare pentru că vor poposi aici bibliotecari și scriitori de la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și actorii de la Teatrul de Păpuși ,,Prichindel” din Alba Iulia. 

Programul întâlnirii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 ,,Step by Step” din Alba Iulia va cuprinde prezentarea cărții ,,Antologie de texte pentru copii”, o culegere a poveștilor donate de 14 scriitori din județul Alba, lucrare coordonată și publicată de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, prezentată de Silvan Stâncel, managerul bibliotecii, lecturarea poveștii ,,Poveste de Crăciun”, autor Daniela Floroian și un fragment de teatru pentru copii prezentat de actorii Cătălina Mihăilă și Tudor Pop.

În cea de-a doua parte a zilei proiectul va continua după același program la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ,,Arnsberg” Alba Iulia, centru de recuperare în regim de zi, aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Aici copiii se vor întâlni cu lumea fascinantă a poveștilor lecturate de scriitorii Silvan Stâncel și Daniela Floroian și cu personajele din basme întruchipate de actorii Cătălina Mihăilă și Tudor Pop. Întregul moment va fi animat de muzică și voie bună și va aduce în prag de sărbători un zâmbet pe chipul acestor copii. 

Activitățile fac parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Caravana literară scriitori în școală, program ce are ca scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitorii contemporani și copiii din unitățile de învățământ, astfel încât cărțile prezentate să le stârnească interesul și să le poarte pașii înspre bibliotecă și serviciile oferite de această instituție.

Organizatorii celor două activități sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 ,,Step by Step” Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba – Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ,,Arnsberg” și Teatrul de Păpuși ,,Prichindel” din Alba Iulia.

Recomandari

Alte Articole