Ministrul Justiţiei dezminte afirmaţia preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, dezminte ferm acuzaţia preşedintelui suspendat al României, Traian Băsescu, potrivit căreia ar fi avut întâlniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori şefi la instanţele din teritoriu. 

   

Ministrul Justiţiei nu are în atribuţii numirile procurorilor şefi la Parchetele de pe lângă Curţile de Apel şi Tribunalele din teritoriu. Procedura pentru ocuparea unor asemenea posturi prevede organizarea unui concurs de proiecte manageriale şi audierea candidaţilor de către o comisie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Afirmaţia făcută în cadrul unei emisiuni de televiziune de către preşedintele suspendat, Traian Băsescu, referitoare la presupuse întâlniri pe care ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, le-ar fi avut cu lideri ai unor organizaţii judeţene de partid, în vederea numirii la conducerile Parchetelor din judeţe nu este altceva decât o nouă manipulare şi o nouă dezinformare făcută de preşedintele suspendat, a precizat ministrul.

Recomandari

Alte Articole