Mesajul Inspectorului Scolar General Alba la inceperea cursurilor scolare

Astăzi, toți cei prezenți, celebrăm cu bucurie autentică, debutul unei noi experiențe, unui drum pe care îl numim asumat – educație. Această sărbătoare o resimţim an de an, dar o trăim cu intensitate diferită, în funcție de rolul pe care ni-l asumăm în acest parcurs.
Cu toții suntem conștienți de imensa responsabilitate care ne revine în acest proces de acumulare de experiențe, de emoții și împliniri pe care le trăim împreună.
Școala, prin reprezențanții săi, are rolul de a răspunde exigențelor impuse de lunga cale a cunoașterii, pe care astăzi pășesc toți cei pe care îi numim elevi, aflați înt-o nouă etapă a vieții lor.
Este important să înțelegem că, prin educație suntem stăpânii propriei noastre vieți și putem face alegerile potrivite, deoarece „A fi om, nu înseamnă nimic altceva, decât a fi responsabil. …iar cu fiecare piatră ce o aşterni în faţa ta, construieşti de fapt lumea” (Antoine de Saint – Exupery).
Sunt sigură că împreună, printr-un parteneriat eficient școală – comunitate locală -părinți, vom prețui acești ani frumoși și nu ne vom abate de la educație de calitate, care să-i transfome pe elevii școlii noastre în oameni de încredere, demni și responsabili, conștienți de propria valoare.
Am convingerea că noul an școlar aduce schimbări importante atât la nivel structural cât și la nivel formal, pe care cu toții ni le vom asuma conform responabilităților fiecăruia, cu dorință de implicare și colaborare bazată pe încredere pentru a crea împreună, elevi – cadre didactice – comunitate locală – părinți, un sistem educațional eficient și perfomant.
Vă urez ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul școlii, cât şi pentru copii şi părinţi, dar și pentru partenerii din comunitatea locală bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate!
Succes tuturor in noul an scolar!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Inspector Școlar General,
prof. Marcela Eugenia DĂRĂMUȘ

Recomandari

Alte Articole