Medici noi la secţia de chirurgie a Spitalului Orăşenesc Cugir

Eforturile conducerii spitalului Orăşenesc Cugir şi ale administraţiei locale de a atrage medici tineri la Cugir încep să dea roade. Începând de astăzi, 3 iunie, secţia de chirurgie a Spitalului Orăşenesc Cugir va fi deservită de doi specialişti în chirurgie generală. Doctorii Boruah Prabir şi Boruah Terezia au ocupat posturile scoase la concurs în luna aprilie, semnând cu spitalul din Cugir un contract de muncă cu normă întreagă.

Potrivit managerului unităţii medicale, Silviu Samoilescu cele două cadre medicale vor lucra în ambulatoriul de specialitate, în spital şi vor asigura gărzi de chirurgie. „Până acum în cadrul secţiei activau doi medici cu jumătate de normă, care făceau naveta de la spitalele din Sebeş şi Aiud, astfel că pacienţii nu puteau beneficia de consultaţii şi îngrijiri de specialitate decât după un program redus. Faptul că vom avea două cadre medicale, fiecare cu normă întreagă, îmbunătăţeşte considerabil activitatea chirurgiei în beneficiul pacienţilor, făcând posibile şi intervenţiile operatorii. Deocamdată acestea vor fi programate în funcţie de prezenţa anestezistului care lucrează cu jumătate de normă” a precizat managerul spitalului.

Din spusele lui Silviu Samoilescu, eforturile spitalului de a atrage medici au fost suţinute de conducerea administraţiei locale.”Asigurarea unei locuinţe de servici a reprezentat întotdeuna un subiect de discuţie cu medicii care la un moment dat şi-au manifestat intenţia de a veni la spitalul din Cugir. Din păcate unitatea medicală nu deţine astfel de locuinţe, însă beneficiem de sprijinul primarului Adrian Teban împreună cu care am discutat această problemă, urmând ca cei doi medici să primească o locuinţă din fondul locativ.”

Până în prezent, doctorii Boruah Prabir şi Boruah Terezia şi-au desfăşurat activitatea medicală în cadrul unei clinicii din Cluj-Napoca.

Recomandari

Alte Articole