Medic veterinar din Aiud cercetat, după ce carnea pe care o declarase aptă pentru consum a îmbolnăvit 4 persoane de tricihineloză

În data de 09.01.2014, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lopadea Nouă, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că N.A., de 66 de ani, din Aiud, în calitate de medic veterinar, în cursul lunii decembrie 2013, a efectuat analiza de laborator pentru depistarea ,,trichinei” la o probă de carne de porc prezentată de U.I., din comuna Lopadea Nouă, judeţul Alba, declarând-o ca fiind aptă pentru consum.
Urmare acestui fapt, U.I. a consumat, împreună cu membrii familiei, printre care şi U. E., R.M. şi R.P., toţi din comuna Lopadea Nouă, carnea provenită din sacrificarea porcului al cărei probă a fost dată spre examinat, iar ulterior, întrucât aceştia s-au simţit rău, s-au prezentat la Spitalul Municipal Aiud, pentru efectuarea de investigaţii medicale de specialitate.
În urma investigaţiilor medicale efectuate, U.E., R.M. şi R.P. au fost diagnosticaţi cu ,,trichineloză”, fiind transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Alba, pentru tratament de specialitate.
Faţă de N.A., sunt efectuate cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,neglijenţă în serviciu”, faptă prev. şi ped. de art. 249, alin.1 din Codul Penal.

Recomandari

Alte Articole