Masuri de ordine, cu ocazia alegerilor parlamentare şi a referendumului privind mineritul în Munţii Apuseni

Peste 1.100 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi ai altor structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de linişte şi legalitate.

Pentru protecţia celor 439 de secţii de votare pentru alegeri parlamentare şi a celor 148 de secţii de votare organizate în 35 de unităţi administrativ teritoriale,  pentru referendumul local parţial privind mineritul în zona Munţilor Apuseni, au fost repartizaţi 434 de poliţişti, 244 de jandarmi şi 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă.

Pentru menţinerea ordinii publice, în ziua votului, vor fi angrenate alte 271 de efective ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, din care 226 de poliţişti şi 45 de jandarmi, care vor acţiona în echipe mixte şi independente, care vor fi în permanenţă pregătiţi să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost constituite echipe operative formate din poliţişti care vor efectua cercetări în scopul soluţionării sesizărilor, incidentelor sau evenimentelor în legătură cu procesul electoral.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin S.N.U.A.U.

112 sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă legea.

Recomandari

Alte Articole