Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia sunt în plină desfășurare.

Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia sunt în plină desfășurare. Acestea presupun conectarea vechiului corp de clădire, cu o nouă clădire, prin crearea unui culoar de legătură și extinderea spațiilor existente. Investiția nu se poate realiza fără reducerea, pe perioadă determinată, a spațiilor de lucru în care sunt primiți acum pacienții. Noua clădire se află în proces de construcție. 

Astfel, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia face apel la înțelegere și cooperare din partea pacienților întrucât, în prezent, spațiile de lucru ale UPU s-au redus! 

Proiectul are termen de execuție 31 decembrie 2023. Investiția este necesară pentru îmbunătățirea calității și îngrijirii spitalicești, creșterea capacității de preluare a pacienților și scăderea timpilor de așteptare. Pe lângă lucrări de extindere, proiectul presupune și dotarea și echiparea unității cu aparatură medicală nouă. Aceste lucrări sunt necesare pentru a îmbunătăți serviciile medicale oferite, dar și condițiile de lucru ale cadrelor medicale. Proiectul este finanțat din fonduri europene și cofinanțat de către Consiliul Județean Alba (în subordinea căruia se află spitalul).

Având în vedere desfășurarea acestor lucrări, în prezent, mai mult ca oricând, este important ca pacienții să apeleze la medicii de familie în cazul în care problemele lor de sănătate nu reprezintă urgențe. Medicii de familie sunt specialiști în îngrijirea pe termen lung, cunosc istoricul medical al fiecărui pacient și pot oferi tratament individualizat pentru necesitățile și condițiile dumneavoastră medicale. În cazul unei urgențe medicale, vă rugăm să apelați imediat la serviciile de urgență! 

Vor fi extinse spațiile existente de Urgențe Majore și Resuscitare, iar în noul corp se vor muta spațiile de lucru de la Urgențe Minore. Totodată, spațiile în care funcționează Urgențe Pediatrie vor fi relocate în noua clădire. În saloanele în care funcționează acum Urgențe Pediatrie va fi înființat un spațiu destinat consultării urgențelor cod alb și albastru. Spațiul decontaminării va fi modernizat (acestea sunt doar o parte dintre modificări). Corpul nou va fi format din subsol și parter. Noua clădire se alipește de corpurile existente ale UPU. Suprafața construită propusă totală (rezultată) va fi de 6.399,73 de metri pătrați, în vreme ce suprafața desfășurată propusă totală (rezultată) va fi de 23.482,11 metri. 

Unitatea de primiri urgențe urmărește îmbunătățirea stării de sănătate a populației și realizarea unui sistem de sănătate modern și eficient, pus permanent în slujba cetățeanului pentru desfășurarea în bune condiții a actului medical din punct de vedere al diagnosticării și tratării.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Recomandari

Alte Articole