Lucrări de reparații curente și modernizare, la grădinițe și școli din Alba Iulia

Conform uzanțelor și practicilor curente pe perioada vacanțelor de vară sunt abordate lucrări de întreținere la mai multe instituții de învățământ administrate de municipalitate. Au fost identificate ca fiind necesare diverse tipuri de reparații curente, dar și intervenții majore. Astfel la grădinița 11 se va înlocui pardoseala cu parchet pe o suprafață de 213 mp și se vor igieniza trei săli. De asemenea sunt prevăzute hidroizolații și zugrăveli lavabile pe o suprafață de 350 mp.

Grădinița nr. 15 va beneficia de termoizolare pereți și zonă de acces 45 mp precum și pentru două săli de clasă.
La Colegiul “Dorin Pavel” se va reface rețeaua termică exterioară afectată pe o lungime de 250 ml implicit lucrări de refacere a carosabilului pe o suprafață de 80 mp.
Ultima și probabil cea mai așteptată intervenție din perioada următoare vizează școala generală “Ion Agârbiceanu”. Elementele tehnice sunt complexe și vor remedia un neajuns actual prin amenajarea curții interioare. Sunt prevăzute terasamente pe o suprafață de 4150 mp și realizarea de platforme pe o suprafață de 3240 mp. Ulterior, pe aceste amplasamente se va amenaja un teren de sport prevăzut cu iarbă artificială, împrejmuit cu gard (total 800 mp). În prima etapă se vor executa conform limitei bugetare actuale pe 2013 ( 300 000 lei) terasamentele și platformele. Terenul va beneficia și de o instalație nocturnă ce înglobează 6 corpuri de iluminat. De asemnea sunt prevăzute rigole de scurgere ape pluviale pe 150 ml și amenajarea de spații verzi – 690 mp.
“ În privința rețelei de învățământ n-aș avea de ce să evit cuvântul “superlativ”. Stăm foarte bine comparativ cu alte orașe și acolo unde mai sunt neajunsuri, în foarte puține situații, intervenim. Cred că nimeni nu poate să conteste că Alba Iulia a înregistrat o dinamică și o evoluție favorabilă la acest capitol. De altfel, sperăm ca în această toamnă să putem termina o noua creșă în cartierul “Cetate” unde era cu adevărat nevoie. În functie de buget si proceduri de achiziție vom finaliza rapid și lucrările de modernizare a curții interioare de la școala 6.” Mircea Hava – primar.

Recomandari

Alte Articole