Localităţile Tomuşeşti, Certege şi Dric sunt izolate din cauza zăpezii. Autoritățile încearcă se rezolve situația

Pe fondul viscolului puternic din timpul nopții de 9 spre 10 decembrie și din dimineața zilei de 10 decembrie, pe DC 96 Cîmpeni – Tomușești s-au format troiene de zăpadă care măsoară 1,5-2m, pe o lungime de aprox. 1 km.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cîmpeni s-a întrunit în şedinţă extraordinară în data de 10.12.2013, pentru analizarea situaţiei apărute pe DC 96 între localităţile Cîmpeni şi Tomuşeşti. În urma şedinţei s-a cerut suplimentarea de forţe.
Astfel, preşedintele CJSU Alba a dispus deplasarea pentru intervenţie a forţelor şi mijloacelor necesare de la ISUJ Alba – Pichetul de pompieri Cîmpeni – 20 de subofiţeri care vor intervenii cu mijloace de primă intervenţie (lopeţi), Drumurile Judeţene Alba şi Direcţia Silvică Alba care vor intervenii cu 2 TAF-uri şi 1 buldoexcavator .
În urma evoluţiei situaţiei operative, prefectul judeţului domnul Gheorghe Feneşer şi Grupa Operativă a ISUJ Alba, se deplasează în zonă pentru evaluarea situației și coordonarea acțiunilor întreprinse.
Din primele date, localităţile Tomuşeşti, Certege şi Dric sunt izolate din punct de vedere al transportului auto. În aceste localităţi se găsesc 55 de familii (aproximativ 125 de persoane) care se afla în locuințele proprii. În cele 3 sate nu sunt persoane bolnave sau care să necesite evacuarea de urgență.
Nu s-au înregistrat probleme în ce privește alimentarea populației cu energie electrică.

Recomandari

Alte Articole