La 87 de ani si cu sotia paralizata si-a donat economiile Spitalului Orasenesc Cugir! Reviewed by CD on .            Gest impresionant la Cugir! Un pensionar de 87 de ani a decis sa-si doneze economiile, spitalului din localitate, pentru a ajuta bolnavii de cor            Gest impresionant la Cugir! Un pensionar de 87 de ani a decis sa-si doneze economiile, spitalului din localitate, pentru a ajuta bolnavii de cor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»La 87 de ani si cu sotia paralizata si-a donat economiile Spitalului Orasenesc Cugir!

La 87 de ani si cu sotia paralizata si-a donat economiile Spitalului Orasenesc Cugir!

La 87 de ani si cu sotia paralizata si-a donat economiile Spitalului Orasenesc Cugir!

 

         Gest impresionant la Cugir! Un pensionar de 87 de ani a decis sa-si doneze economiile, spitalului din localitate, pentru a ajuta bolnavii de coronavirus. Barbatul spune ca este fericit, chiar daca are o sotie paralizata, pe pat, cu care in fost internat de 36 de ori, in diverse spitale din tara . Acesta ne-a declarat ca, pana acum Statul l-a ajutat foarte mult si, in aceste momente grele, este momentul sa ajutam si noi.

          Mircea Ionescu este de 70 de ani in Cugir. Dupa ce a terminat scoala profesionala, in anul 1950, s-a angajat ca electrician la Fabrica de Arme din localitate, unde a ramas pana la pensionare, in anul 1990. In anul 2008, sotia  s-a imbolnavit grav si a fost nevoit sa petreaca ultimii 12 ani prin spitale. Femeia a fost internata de 36 de ori, dar Mircea este fericit ca sotia lui, inca este in viata. Cand a auzit apelul primariei din localitate, care solicita sprijinul cetatenilor pentru a cumpara apartura la spital, Nea Mircea a reactionat imediat. S-a dus la primar si l-a rugat sa-l ajute sa transfere in contul spitalului, toate economiile sale, 10.000 de lei. ,,Am declansat o campanie de strangere de fonduri pentru Spitalul Orasenesc Cugir si, zilele trecute, am avut o surpriza placuta, prin aceasta donatie, a unui pensionar din Cugir, care, intra-devar, este impresionata”- ne-a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

           Mircea Ionescu ne-a explicat de ce a recurs la acest gest: ,,Am avut sotia bolnava, a fost internata in multe spitale si centre de recuperare din tara. Ne-a ajutat foarte mult Statul si, pentru asta, noi ii foarte multumim si, pentru ajutorul care ni l-a dat si noi trebuie sa multumim Statului, sa ajutam la necaz. Statul suntem noi!”

          Gestul lui Mircea Ionescu nu a fost unul singular. Mai multi localnici au donat si continua sa doneze  bani pentru spitalul din localitate, impresionati si de gestul lui Nea Mircea.

Iosif Gligor

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus