La 66 de ani, 0,80 g/l alcool pur în sânge la volan!

La data de 14 iunie 2021, în jurul orei 07,30, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 66 de ani, din comuna Ighiu, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Șard, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru conducătorul auto, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca și măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, șofatul şi alcoolul sunt incompatibile!

Recomandari

Alte Articole