Kronospan Sebes produce plăci de PAL ecologice, din materiale reciclate

Compania Kronospan anunță finalizarea investiției în modernizarea unei linii de melaminare din cadrul fabricii sale din municipiul Sebeș.
La începutul lunii iunie a.c., compania Kronospan va începe producția de PAL pe o linie de melaminare modernizată prin intermediul unei investiții de 10 milioane de euro. Unică în România prin echipamentele și dotările de care dispune, linia de melaminare modernizată de la fabrica Kronospan Sebeș va  permite realizarea de plăci de PAL la cele mai înalte standarde de calitate și eficiență.
Prin realizarea noii investiții, Kronospan dorește să își reafirme angajamentul față de comunitatea sebeșeană, față de clienții și partenerii săi de a promova în permanență cele mai înalte tehnologii de producție, capabile să asigure nu doar realizarea de produse înalt calitative, dar și respectarea celor mai stricte criterii de mediu.
În spiritul acestei viziuni de responsabilitate și sustenabilitate care caracterizează activitatea Kronospan, compania va finaliza, în premieră pentru România, etapele interne necesare pentru realizarea numai de plăci de PAL low emission în cadrul fabricii de la Sebeș. Astfel, aici va exista singura fabrică din România care va produce plăci de PAL ecologice, din materiale reciclate. Totodată, Kronospan va derula în perioada următoare pașii necesari pentru finalizarea proiectului unui cluster de afaceri în plan local. Acesta își propune să asigure condiții atractive și să capteze interesul investitorilor din industria producției de mobilă, cu numeroase efecte pozitive pentru mediul economic și social din plan local.
”Finalizarea investiției în modernizarea liniei de melaminare ne va permite să ne respectăm în continuare angajamentul de a fi în permanență primii care adoptăm pe piața românească cele mai înalte standarde de calitate și conformitate la nivel global. Suntem dedicați Sebeșului și comunității sebeșene. Îi asigurăm pe toți sebeșenii de dorința noastră sinceră de a continua să ne dezvoltăm în cele mai stricte condiții de respect pentru ei și pentru mediul înconjurător”,  a declarat Oana Bodea, director de comunicare Kronospan Sebeș.
 
SC Kronospan Sebeş SA este parte a grupului internaţional cu acelaşi nume, lider la nivel global pe piaţa producerii de paneluri pe bază de lemn. Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF). Kronospan Sebeş este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul consolidat, cu peste 14 milioane lei şi unul dintre principalii angajatori locali, cu peste 800 de locuri de muncă create și aproximativ 9000 de locuri de muncă indirecte.

Recomandari

Alte Articole