Kaufland Alba Iulia amendat cu 10.000 de lei de Protectia Consumatorilor Alba si a fost suspendat serviciul din zona de rotiserie-gastro

În urma unei petiții depuse, pe 13.09.2022, la sediul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Alba, care reclama produsele achiziționate, cu o zi în urmă, de un consumator din zona de rotiserie-gastro a magazinului Kaufland din Alba Iulia, precizând că, în urma ingerării acestor produse, consumatorul a fost diagnosticat cu enterocolită și toxiinfecție alimentară abdominală, în cadrul secției de urgențe medicale spitalului din oraș.

Ca atare, imediat ce a primit reclamația, o echipă de control s-a deplasat la locație, pentru a verifica informația.

”Suntem foarte atenți la reclamațiile sosite de la consumatori și nu întârziem să intervenim, pentru a ne asigura că le sunt respectate drepturile.

Întotdeauna tratăm orice caz cu seriozitate și, atunci când considerăm că este necesar, anunțăm și alte organe ale statului, care pot completa, prin competența pe carev le-o oferă legea, demersul pe care noi îl facem, în slujba consumatorului.

Semnalați-ne orice problemă aveți, iar noi ne vom grăbi să răspundem, în cel mai scurt timp, solicitărilor dumneavoastră!” – Emil Nistor, comisar șef adj. CJPC Alba.

În același timp, CJPC Alba a adus la cunoștința celorlalte instituții competente (DSP și DSVSA), despre conținutul petiției.

Astfel, în urma controlului realizat cu celeritate de CJPC Alba, căruia i s-au alăturat și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Produsului Alimentar, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Alba, s-a constatat că, în zona gastro a magazinului, erau utilizate agregate frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare și depuneri de rugină, cu chederul agregatului frigorific necurățat. Aparatele de gătit erau, de asemenea, neigienizate, cu depuneri de reziduri și de ulei pe partea de plafon, de ventilație.

În spațiul de preparare s-a constatat prezența unor insecte. Au fost identificate, la comercializare, preparate culinare calde păstrate la temperatură mai mică decât, cea prevăzută de lege, +60°C.

Suprafața de servire și instrumentul de măsură erau de asemenea necurățate.

Drept urmare, comisarii CJPC Alba au dispus ca produsele identificate ca fiind neconforme să fie imediat oprite definitiv de la comercializare, precum și oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate.

Aceste măsuri au fost însoțite și de o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.

Cu aceeaași ocazie, au fost prelevate probe de sanitație urmând ca după primirea rezultatelor să fie dispuse măsuri în consecință.

Vom reveni cu alte informații după finalizarea verificărilor.

Recomandari

Alte Articole