Județul Alba – exemplu de bună practică pentru Turcia

Județul Alba a fost ales ca exemplu de bună practică în cadrul unui proiect de asistență tehnică româno-turc, destinat întăririi capacității instituționale a Departamentului de Coordonare a Fondurilor UE pentru implementarea POSDRU in Turcia și este vizitat de o delegație de 15 funcționari publici de la mai multe instituții și organizații de nivel național din Turcia.

Delegația turcă și-a început ieri vizita în județul Alba, urmând ca azi să fie primită la Consiliul Județean Alba pentru prezentarea proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, proiect implementat de Consiliul Județean Alba. Tot mâine, oaspeții turci vor avea ocazia de a vizita, la Sîncrai – Aiud, una dintre întreprinderile sociale create prin acest proiect.

„Vizita delegației turce este o recunoaștere a calității muncii realizate de Consiliul județean Alba în domeniul social. Iată că acțiunile noastre sunt apreciate la nivel național și sunt date de exemplu în proiecte internaționale cu finanțare europeană. Județul Alba a fost un deschizător de drumuri în domeniul economiei sociale și mă bucur că putem să le putem împărtășim și altora, acum, din experiența noastră.” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Proiectul „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” se desfășoară în perioada august 2010 – iulie 2013 și are ca obiectiv general crearea unui model funcţional integrat de economie socială şi incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi si a celor vulnerabile.

Recomandari

Alte Articole