Jandarmeria Alba va asigura în perioada 20 – 22 august a.c. măsurile de ordine publică pe timpul a cinci manifestări publice la care se preconizează că vor participa câteva mii de persoane. Alături de jandarmi se vor afla celelalte autorități și instituții cu atribuții în asigurarea unui climat optim de ordine şi disciplină publică şi, împreună, vor acționa pentru preîntâmpinarea apariţiei unor evenimente negative.

Este vorba de manifestarea culturală ,,Zilele Culturii Maghiare de la Miraslău’’, de  manifestarea cultural – artistică care va avea loc la Vârful Petreasa sub denumirea ,,Zilele Lemnarului din Munții Apuseni” și de manifestarea cultural – artistică ,,Ovidiu Bîrlea – Tradiții culturale la Mogoș”. De asemenea, jandarmii vor fi prezenți pe raza localității Căpâlna, unde va avea loc evenimentul intitulat Trans-Carpatica – curse de offroad amator și pe Arena Sportivă din Cugir, unde se va desfășura „Caravana Filmului Românesc”.

Efectivele de jandarmerie vor acţiona în scopul protecţiei participanţilor şi spectatorilor, vor urmări preîntâmpinarea unor situaţii tensionate şi vor asigura o intervenţie rapidă pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta grav liniştea şi ordinea publică. De asemenea, vor pune în aplicare măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV – 2.

Pentru evitarea incidentelor, le recomandăm celor care vor lua parte la acest evenimente publice să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să manifeste respect faţă de persoane şi bunurile acestora, să evite consumul excesiv de alcool sau în public şi implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martori la săvârşirea unor fapte antisociale le indicăm să solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie sau poliţie. Totodată, reamintim că vor fi luate măsuri legale împotriva celor care vor fi depistaţi având asupra lor arme de orice fel, artificii sau petarde, împotriva celor care vor arunca obiecte înspre scenele organizate sau care vor forţa dispozitivele şi cordoanele de ordine, dacă va fi nevoie ca acestea să fie constituite. 

************************************************************************

Orice neregulă constatată poate fi sesizată jandarmeriei prin apel la numărul unic de urgenţă 112 sau direct jandarmilor angrenaţi în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 

 

Recomandari

Alte Articole