Jandarmii din Alba continuă activitățile de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților

În baza prevederilor Planului Campaniei Naționale de Prevenire a Faptelor Antisociale ‘VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ’, în data de 25.07.2016 personalul specializat din cadrul I.J.J Alba în parteneriat cu IPJ Alba, ANA — filiala Alba și ANTIP — Centrul Regional Alba Iulia va executa activități de prevenire a faptelor antisociale, cu elevii aflați în tabăra școlară din localitatea Cetea, jud. Alba.

Scopul activităților desfășurate este de a preveni anumite manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea se dorește creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele juridice ale unor asemenea comportamente antisociale precum și informarea cu privire la modalitățile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoștință sau cărora le-au căzut victime.

Astfel vor fi prezentate anumite teme specifice precum ‘Infracțiuni contra integrității corporale’, ‘Traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile’, ‘Infracțiuni contra patrimoniului’ precum și anumite contravenții prevăzute de Legea nr. 61/1991.

Obiectivele prezentei campanii de prevenire a faptelor antisociale se vor realiza prin discuții libere cu elevii, prezentarea unor înregistrări video cu caracter educativ și distribuirea unor pliante.

Astfel de activități s-au desfășurat și în perioada anterioară cu elevii din cadrul altor tabere din județul Alba, atât în mediul urban cât și în mediul rural, Jandarmeria Alba dorind să continue acest demers și în viitor.

Recomandari

Alte Articole