ISU Alba, locul 3 la Competiția Națională de Descarcerare și acordare a Primului Ajutor Medical

În perioada 24 — 26 august a.c., orașul Titu din județul Dâmbovița a găzduit cea de-a cincea ediție a Competiției Na?ionale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorii s-au întrecut în cele două probe ale competiției (descarcerarea din vehicule și acordarea primului ajutor calificat) în care le-au fost testate abilitățile și experiența profesională dobândită, sub arbitrajul experților din Scoția și a evaluatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ultima zi a competiției a fost marcată de ceremonia de premiere a ocupanților podiumului și prezentarea unor exerciții demonstrative în domeniul intervenției în situații de urgențe de către salvatori dâmbovițeni și francezi.

Prezent la eveniment, inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, a felicitat toți participanții pentru performanțele obținute pe timpul competiției afirmând că ‘sunt mândru că în fața mea se află cei mai buni salvatori pe care îi are România în cele două domenii: traumă și descarcerare. Ați dovedit că stăpânirea de sine și respectarea procedurilor de intervenție eficientizează modul de derulare a misiunilor. Un serviciu de calitate oferit comunității se definește prin exercițiu, perseverență și devotament’.

În urma deliberării comisiei de arbitri, care a urmărit atât îndemânarea competitorilor, cât și însușirea elementelor de bună practică menite să dezvolte strategiile de reducere a numărului victimelor în urma accidentelor rutiere și acordare a primului ajutor calificat, clasamentul final a fost următorul:

La proba ‘Descarcerarea din vehicule’, câștigătorii sunt:

— locul I: lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea’ al județului Mureș;

— locul II: lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Basarab I’ al județului Dâmbovița;

— locul III: lotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltenia’ al județului Dolj.

De asemenea, dintre echipele care s-au prezentat la linia de start pentru susținerea probei ‘Acordarea primului ajutor calificat’, ocupantele podiumului sunt:

— locul I: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,General Magheru’ al județului Vâlcea;

— locul II: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Gheorghe Pop de Băsești’ al județului Maramureș;

— locul III: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Unirea’ al județului Alba.

Totodată, la finalul întrecerii, evaluatorii din Scoția și din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au acordat premii lotului reprezentativ al ISU Mureș, la categoriile ‘cea mai bună echipă de servanți’ — plt. maj. Miheșan Claudiu și plt. adj. Pop Alin, ‘cea mai bună echipă de paramedici’ — plt. adj. șef. Sima Ioan, plt. maj. Anca Eugen și plt. maj. Toma Vlad, respectiv ‘cel mai bun comandant de echipaj’ — plt. adj. șef Cotea Sergiu.

În acest an, la competiție au participat cele mai bune echipaje din 13 inspectorate pentru situații de urgență, precum și loturile reprezentative ale Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’, Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ — Boldești, respectiv Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Republica Moldova.

Echipele câștigătoare din acest an vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor, ce se va desfășura, în premieră pentru țara noastră, anul viitor, la Târgu-Mureș.

Recomandari

Alte Articole