Ion Dumitrel propune CJ accesul gratuit în Sala Unirii pentru toți vizitatorii

Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, va propus consilierilor județeni, ca accesul sa fie gratuit în incinta Sălii Unirii pentru toți vizitatorii.

„Sala Unirii este simbolul primordial al tuturor românilor, simbolul unității și al României moderne, așa cum o cunoaștem azi. Cred că fiecare om, fie el român sau străin, care vrea să vizite sala Unirii și să cunoască cea mai importantă pagină din istoria noastră națională, trebuie să o poată face fără a plăti o taxă.

Aducem astfel și un omagiu înaintașilor noștri și luptei lor pentru făurirea României moderne, punând mai bine în valoare patrimoniul cultural și tezaurul istoric național. Totodată, sper ca acest gest să-i facă să se gândească încă o dată  pe aceia care susțin că Alba Iulia nu are nici o șansă să fie capitală de regiune.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Sala Unirii face parte din complexul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, muzeu aflat în subordinea Consiliului Județean Alba, finanțarea sa fiind asigurată integral din bugetul județului Alba și din veniturile proprii obținute de muzeu.

La 1 decembrie 1918 în această sală s-a semnat Rezoluția Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia prin care s-a consființit unirea Transilvaniei cu România. Din 1968 sala este deschisă pentru public, vizitatorii putând vedea aici mai multe obiecte de patrimoniu național ce au legătură directă cu Marea Unire din 1918.

Recomandari

Alte Articole