Învăţământul profesional din Cugir, în atenţia Ministerului Educaţiei

Aflat într-o vizită în judeţul Alba, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, au deplasat la Cugir pentru a se întâlni cu reprezentanţii administraţiei locale şi cu conducerile instituţiilor de învăţământ din Cugir.

La întâlnire au participat mai mulţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Alba, în frunte cu inspectorul general, Dorin Sandea, precum şi vicepreşedintele C.J. Alba, Florin Roman şi  Dan Coriolan Simedru.

În cadrul discuţiilor, care au vizat în principal partea referitoare la educaţie din programul de guvernare, a fost subliniată importanţa dezvoltării învăţământului profesional, după un cadrul legislativ care să răspundă nevoilor economice actuale. Profitând de această ocazie, atât edilul Cugirului Adrian Teban, cât şi Dan Coriolan Simedru au solicitate secretarului de stat sprijin în deblocarea  proiectului privind înfiinţarea unei secţii a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca la Cugir, care să pregătească forţă de muncă specializată.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cugir proiectul a fost demarat în anul 2008, în parteneriat cu firma Star Transmission şi a celor mai mari agenţi economici din zonă, însă odată cu schimbarea guvernului, administraţia locală nu a mai primit finanţare pentru a continua demersul. Astfel, lucrările demarate pentru construcţia unui campus universitar  au fost sistate, în ciuda numeroaselor memorandumuri depuse de conducerea primăriei la Ministerul Educaţiei.

 Secretarul de stat Stelian Fedorca, însoţit de oficialităţile locale s-au deplasat la Colegiul „David Prodan” şi la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”, unde au vizitat şi viitorul campus şcolar.

 

Recomandari

Alte Articole