Înşelăciune prin metoda „accidentul”: 6 percheziţii simultane organizate de poliţiştii din Alba

În cursul zilei de azi, 20.02.2013, începând cu ora 06,00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 6 percheziţii, (4 în municipiul Galaţi  şi două în municipiul Brăila), în vederea documentării activităţii infracţionale a 4 persoane învinuite de comiterea, în perioada 23.01 – 01.02.2013 a mai multor fapte de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt învinuite, până în prezent 4 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi una care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi pentru executarea unei pedepse privative de libertate, care în perioada 23.01- 01.02.2013 au înşelat sau au încercat să înşele, 7 persoane din judeţul Alba.
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că cei 4 învinuiţi au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, condiţionând reprezentarea în faţa autorităţilor de depunerea unei sume de bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid.
Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 19.500 de lei.
Identificarea învinuiţilor a fost făcută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Galaţi.
Percheziţiile ce se desfăşoară azi, 20.02.2013, din care două au loc în Penitenciarul Galaţi, au ca scop probarea activităţii infracţionale a celor 4 învinuiţi dar şi identificarea eventualilor complici. În penitenciar sunt căutate telefoane mobile şi cartele de telefon mobil de pe care au fost făcute apelurile iar la locuinţele celorlalţi suspecţi sunt căutate înscrisuri prin care au fost ridicate sumele de bani transferate prin intermediul societăţii de transfer rapid.
Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiilor municipiilor Galaţi şi Brăila iar în cursul zilei de azi, 20 februarie 2013, cei 3 învinuiţi aflaţi în libertate precum şi eventualii lor complici, vor fi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Recomandari

Alte Articole