Incredibil! Profesorii ameninta elevii cu…Politia, la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia!

 

       Mai multi elevi de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia ne-au cerut sprijinul, din nou. Acestia ne-au semnalat faptul ca, unii profesori  ii ameninta ca ,,ii vor da pe mana Politiei” si ca luni 02.03.2020 ,,va fi un mare scandal in liceul, vor veni politisti sa-i  cerceteze si sa-i puna sa dea declaratii, pentru a afla cum a ajuns o postare, in presa, de pe grupul clasei XI B.” Reamintim ca, elevii care au fost plecati in Italia, au avut cu ei o colega bolnava, care nu s-a simtit bine, a vomitat si a avut febra, iar conducerea liceului si profesorii insotitori, au ascuns acest lucru. (mai multe aici)

      Rugam public Inspectoratul Scolar Judetean Alba sa verifice situatia tensionata de la Liceul de Arte si sa ia masurile ce se cuvin! Nu este posibil ca, un astfel de liceu de prestigiu, sa fie considerat proprietatea privata a cuiva, care crede ca isi poate permite orice. Vinovata de ceea ce se intampla este conducerea liceului, care n-a stiut sa gestioneze acesta situatie. 

                      Iata ce spune Legea nr. 221/2019, la alineatele 11 si 61-

,11) În unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violența psihologică – bullying.” 

,,61. Violența psihologică – bullying este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârșite cu intenție, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane și vizează aspecte de discriminare și excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acțiune sau serie de acțiuni, comportamente ce se desfășoară în unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale.”

            Reamintim elevilor ca, nimeni nu-i poate obliga sa dea vreo declaratie si ca pot depune plangere penala impotriva profesorilor care ii ameninta. Amenintarea se pedepseste cu pana la un an de inchisoare! 

                Iosif Gligor     

   

Recomandari

Alte Articole