Incredibil ce se petrece la Spitalul Orasenesc Cugir! Dr. Adrian Gabriel Kruppa  a decis sa vorbeasca! 

 

       Incredibil ce se petrece la Spitalul Orasenesc Cugir! Doctorul Adrian Gabriel Kruppa, medic specialist medicina interna la Spitalul Orasenesc Cugir, a decis sa prezinte public, gravele probleme ale unitatii sanitare in care lucreaza. Acesta ne-a spus ca spitalul se confrunta cu o lipsa mare de personal si nimeni nu se implica pentru a atrage noi medici. ,,Nu interesează pe nimeni din conducere lipsa de personal. Stau in secția de pediatrie cu un singur pacient, iar neonatologia nici măcar nu are medic și au angajat asistente acolo, iar pe acea secție nu se face nimic. Iar in secțiile de Chirurgie, de Interne, de Boli infecțioase nu avem asistente și infirmiere.” 

          Intr-o postare pe Facebook, medicul Kruppa scrie: ,,Din diferite motive ne pleacă din nou colegii medici, iar din păcate pacientii sunt tot mai multi și cu patologii tot mai complexe și noi suntem tot mai puțini, in curând vom fi la propriu copleșiți. Se știe că atunci când volumul de muncă creste, iar numărul celor care muncesc scade, asta nu duce la nimic bun, calitatea actului medical scade, iar acest lucru nu este permis să se întâmple. Exista multă uzură in rândului personalului din cauza suprasolicitării și a personalului insuficient și aici mă refer la medici, asistente, infirmiere. Doresc să atrag atenția legat de faptul că și în acest moment foarte greu se întocmește lista cu gărzile pe ambele ramuri (chirurgie, interne) și odată cu plecarea altui coleg medic in curând se va ajunge la imposibilitatea efectuării graficului de gărzi. Poate că cineva (din cei ale căror părere contează) va citi postarea și că se va lua din nou în considerare un plan pentru a face atractiva oferta de angajare de noi medici din specialități importante (cardiologie, neurologie, medicina interna, pneumologie).”

     Apreciem curajul doctorului Kruppa de a face publice toate aceste neajunsuri care, in ultima instanta, afecteaza pacientii si localnici ce au mare nevoie de aceste servicii medicale. Asteptam reactia autoritatilor.

             IOSIF GLIGOR

Recomandari

Alte Articole