Încă două cazuri de contrabandă cu ţigări (VIDEO)

Politistii de frontiera satmareni au descoperit in decursul a doua zile aproape 20.000 de pachete de tigari de contrabanda. In data de 13 decembrie politistii de frontiera din Negresti Oas au observat, in apropierea granitei cu Ucraina, pe directia localitatii Bixad, mai multe persoane care transportau peste frontiera, din Ucraina in Romania, colete voluminoase. Politistii au actionat pentru retinerea persoanelor care transportau coletele, moment in care grupul s-a dispersat fugind spre teritoriul ucrainean. Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical. Persoanele implicate nu s-au supus nici de aceasta data somatiilor, abandonand coletele si profitâad de terenul foarte accidentat, impadurit si de vizibilitatea redusa au trecut pe teritoriul statului vecin. In urma cercetarii locului, politistii de frontiera au descoperit 30 baxuri de tigari, mai exact 15.000 pachete de tigari marca Jin Ling, avand aplicate timbre specifice magazinelor duty free ucrainene, in valoare aproximativa de 64.500 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii. Continuand cercetarile, intr-o cladire abandonata din zona, a fost descoperita o persoana de sex masculin, Gheorghe Florin G. de 28 de ani, din Tarsott, ce a fost condusa la sediul sectorului pentru verificari.

Ulterior, pe raza localităţii Bixad, au mai fost identificate doua persoane de sex masculin, despre care se deţtneau date ca ar fi implicate in acest caz de contrabanda. Astfel, Adrian Ionut F. de 20 de ani, si Ioan F. de 28 de ani, ambii din Bixad, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala. Fata de Gheorghe Florin G. de 28 de ani, din Tarsolt s-a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

 

De asemenea la data de 14 decembrie politistii de frontiera satmareni au oprit in localitatea Madaras un autoturism pentru control. In masina se aflau Marian B. in varsta de 39 de ani si sotia sa Dorina Elena B. de 34 de ani, ambii find din Hunedoara. In interiorul autovehiculului au fost descoperite 4.400 de pachete de tigari Jin Ling cu marcaje de tip duty free din Ucraina, in valoare de 18.800 de lei. Tigarile nu au putut fi justificate asa ca intreaga cantitate a fost confiscata iar cei doi hunedoreni vor fi cercetati penal. Dorina B. in stare de libertate iar sotul acesteia Marian B. va fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare cu propunerea de arestare preventiva.

Recomandari

Alte Articole