În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au identificat suspecţii în 5 furturi

În data de 21.01.2013, poliţiştii Postului de Poliţie Rădeşti, cu sprijinul poliţiştilor de la Postul de Poliţie Bucerdea Grînoasă, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unui furt de animale, în legătură cu care poliţia a fost sesizată  în cursul aceleiaşi dimineţi.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti,  a rezultat că în perioada 18 – 21 ianuarie 2012, R.I., de 24 de ani şi M.P., de 26 de ani, ambii din comuna Bucerdea Grînoasă, judeţul Alba, au sustras dintr-un ocol aflat în extravilanul localităţii Şoimuş, 3 oi aparţinând unui cetăţean din localitatea Şoimuş.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit păgubitului iar faţă de cei doi suspecţi au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

La data de 21.01.2013, orele 13.50, poliţiştii Postului de Poliţie Bucerdea Grînoasă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada 16- 21.01.2013, din curtea locuinţei unui cetăţean din comună, au fost sustrase mai multe elemente metalice ce erau montate pe un utilaj agricol, prejudiciul reclamat fiind în valoare de 500 de lei.
În urma activităţilor de cercetare desfășurate de poliţişti, la scut timp de la sesizarea faptei s-a reușit identificarea principalilor suspecţi de comiterea furtului, T.A.G., de 27 de ani şi un minor de 17 ani, ambii din Crăciunelu de Jos.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în seara zilei de 17.01.2013, cei doi suspecţi au escaladat gardul locuinţei păgubitului şi au sustras cele două piese metalice pe care le-au valorificat la un centru de colectare a deşeurilor feroase din comuna Crăciunelu de Jos de unde au fost recuperate de către poliţişti şi predate păgubitului.
Faţă de cei doi suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

La data de 21.01.2013, poliţiştii din Blaj au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un cetăţean din Blaj, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi i-au sustras un telefon mobil.
În urma activităţilor de cercetare desfăşurate operativ de poliţişti, s-a reuşit identificarea principalului suspect de comiterea furtului, un minor de 15 ani, din Blaj, care a pătruns în locuinţa păgubitului prin uşa lăsată neasigurată.
Telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitului iar faţă de suspect cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

În data de 21.01.2013, poliţiştii Postului de Poliţie Unirea au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună că dintr-o dependinţă a locuinţei sale i-a fost sustrasă o pompă de stropit via şi 10 metri de cablu din cupru, prejudiciul reclamat fiind în valoare de 270 de lei.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe principalul suspect de comiterea furtului, H.R., de 45 de ani, din comuna Unirea, care în după masa zilei de 18.01.2013, a pătruns în curtea locuinţei păgubitului iar din dependinţa neasigurată, a sustras bunurile, cu scopul de a le valorifica.
Poliţiştii au reușit recuperarea prejudiciului care a fost restituit păgubitului iar faţă de suspect au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

În data de 21.01.2013, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Baia de Arieş, în colaborare cu poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa, i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea unui furt, în legătură cu care au fost sesizaţi în cursul lunii decembrie 2012.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 17/18.12.2012, T.V., de 47 de ani, din comuna Lupşa, împreună cu V.I., de 25 de ani, din comuna Vadu Moţilor şi G.A., de 25 de ani, din comuna Lupşa, au sustras un autoturism ce era parcat în locul numit ,, Locul Târgului”, din localitatea Lunca, comuna Lupșa, pe care l-au remorcat şi l-au valorificat la un centru colectare a deşeurilor feroase din municipiul Turda.
Prejudiciul reclamat de păgubit este în valoare de 1.200 de lei.
Faţă de cei 3 suspecţi, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Recomandari

Alte Articole