In municipiul Blaj, FONDURILE REGIO VOR O OFERI O NOUA SANSA LA EDUCATIE PENTRU MAI MULT DE 450 COPII DIN COMUNITATEA DEFAVORIZATA

 

 

In maximum doi ani familiile care au copii scolari ce frecventeaza cursurile Scolii Gimnaziale ”Simion Barnutiu” vor avea bucuria sa stie ca micutii vor beneficia de o educatie de calitate, datorita investitiilor din fonduri europene realizate de edili la structurile scolare ”Petru Pavel Aaron” si ”Ion Micu Moldovan” din cadrul acestei unitati educationale. Investitiile vor fi realizate in urma semnarii de catre domnul Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj, a contractului de finantare in valoare totala de circa 6,25 milioane lei, cu denumirea Extindere, reabilitare si dotare Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu, structura I.M. Moldovan si structura P.P. Aaron. Fondurile europene nerambursabile coordonate de ADR Centru vor duce astfel la imbunatatirea conditiilor de ingrijire si pregatire a copiilor.

 

Data limita de finalizare a proiectului este 31 noiembrie 2021, valoarea totala cererii de finantare fiind de 6,246,548.10 lei, din care suma nerambursabila reprezinta aproape 1,3 milioane euro (6.051.645,12 lei), respectiv 98% din suma cheltuielilor eligibile prin proiect.

 

   ”Investitiile totale derulate de noi in aceasta perioada depasesc, iata, suma de cinci milioane de euro, dupa ce, in urma cu cativa ani am investit peste 10 milioane lei, prin precedentul program REGIO, pentru reabilitarea strazilor. Suntem aproape de cetatenii municipiului Blaj si dorim sa raspundem actualelor cerinte socio-economice, care reprezinta, de fapt, chiar obiectivele pe care ni le-am asumat in proiectele noastre de dezvoltare. Acum am pregatit investitiile la Parcul Veza, precum si pentru extinderea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal, pe langa modernizarea cresei de pe Eroilor. Astfel, cetatenii vor vedea ca folosim fondurile europene pentru investitii in domeniul social si pentru utilizarea eficienta a energiei, iar toate acestea ar trebui sa duca la cresterea calitatii vietii tuturor blajenilor, indiferent pe cel mal al Tarnavelor s-ar afla”, a declarat domnul Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj.

 

Municipiul Blaj beneficiaza din nou de posibilitatea de a-si moderniza si extinde infrastructura de educatie, inclusiv prin achizitionarea de dotari, dupa ce tot in acest an a fost semnat si contractul de finantare pentru extinderea si modernizarea cresei de pe str. Eroilor. Si de aceasta data, fondurile sunt alocate prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 – Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii: 10.1 – Investitii in educatie, si formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare.

Deoarece grupul tinta direct este format cu predilectie din elevi care apartin categoriilor defavorizate, investitiile vor duce la schimbarea literalmente ”din temelii” a celor doua scoli generale care sunt incluse in cadrul unitatii educationale ”Simion Barnutiu”. La scoala ”I.M. Moldovan” din fosta localitatea suburbana Izvoarele, actualmente cartier al municipiului Blaj pe dreapta raului Tarnava Mare se vor realiza inclusiv lucrari de extindere, cu inca un etaj a constructiei de pe str. Pacii, in timp ce la scoala ”P.P. Aaron” de pe str. Gheorghe Lazar se urmareste, in principal, modernizarea si ridicarea performantelor functionale ale cladirii. Obiectivele acestui proiect, precum si toate activitatile si lucrarile prevazute se regasesc in Fisa atasata prezentului material de presa.

 

   ”O infrastructura educationala superioara si accesibila pentru toate generatiile de elevi este lucrul care va contribui pe termen lung la dezvoltarea activitatii economice, a productivitatii si mobilitatii fortei de munca, facilitand cresterea nivelului de trai si a calitatii vietii. Administratia locala din Blaj are in derulare si alte proiecte importante pentru comunitate. Toate investitiile realizate cu fonduri nerambursabile in domeniul social vor convinge populatia ca se folosesc bani europeni pentru dezvoltarea comunitatii. Prin Axa Prioritara 10 sustinem multe investitii de acest gen, la gradinite si scoli, la licee profesionale si universitati. Cumulat, avem peste 60 de initiative implementate de administratia publica locala din regiune, sub coordonarea noastra, pentru investitii directe in educatie si pentru reabilitarea energetica a cladirilor din sistemul educational”, a declarat domnul Dan Popa, director Directia Organism Intermediar pentru POR din cadrul ADR Centru.

 

Recomandari

Alte Articole