În data de 6 decembrie, centrul oraşului Cugir va fi locul oficial de începere a sărbătorilor de iarnă

In data de 6 decembrie, centrul oraşului Cugir va fi locul oficial de începere a sărbătorilor de iarnă. Primăria şi Casa de Cultură îi aşteaptă atât pe cei mici, cât şi pe cei mari să vină la bradul din faţa Catedralei Adormirea Maicii Domnului pentru a-l întâmpina aşa cum se cuvine pe Moş Nicolae.

În aşteptarea lui, la ora 17,00 primarul Adrian Teban va da startul numărătorii inverse la capătul căreia se vor aprinde luminile din bradul de Crăciun şi instalaţiile luminoase care împodobesc centrul localităţii. ” Îi aşteptăm pe toţi locuitorii Cugirului să ni se alăture pentru a intra împreună în spiritul sărbătorilor de iarnă şi mai cu seamă pe cei mici care, suntem convinşi că sunt nerăbdători să-l întâlnească pe Moş Nicolae” a spus primarul Adrian Teban.

În aşteptarea lui Moş Nicolae, organizatorii au pregătit un minispectacol de colinde susţinut de elevii Şcolii Generale „Ioan Mihu” din Vinerea, conduşi de profesorii Laura Teban şi Ionela Popa Dărab, urmaţi de liceeni Colegiului Naţional „David Prodan”, conduşi de profesorul Călin Furdui.

Chiar dacă Moşul nu va fi foarte bogat, copiii vor avea parte de o surpriză inedită: personaje precumzâne, îngeraşi, elfi şi un om de zăpadă vor coborâ din lumea minunată a poveştilor şi le vor împărţii dulciuri tuturor copiilor prezenţi.

Moş Nicolae va veni şi pentru performerii Cugirului şi profesorii lor, care sunt invitaţi de către administraţia locală la Casa de Cultură la ora 19.00, unde va avea loc Gala Performerilor. În cadru festiv, oficialităţile locale, în frunte cu primarul Adrian Teban şi viceprimarul Horia Rotche îi va felicita pe elevii şi profesorii şcolilor din oraş care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale, naţionale şi judeţene.”A devenit o tradiţie ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, administraţia locală a oraşului Cugir să-i felicite pe elevii care fac cinste învăţământului cugirean, precum şi pe dascălii care le-auinsuflat dragostea şi respectul pentru studiu. Această Gală a performerilor este modalitatea prin care ne  exprimăm consideraţia faţă de munca, seriozitatea şi tenacitatea de care dau dovadă aceşti elevi şi profesorii lor” a declarat primarul Adrian Teban.

În cadrul galei vor fi premiaţi 230 de elevi şi 89 de profesori care vor primi diplome, Catalogul Performerilor şi dulciuri. Dintre aceştia un număr de 57 de copii şi cadre didactice vor fi premiate şi cu o sumă de bani ca urmare a rezultatelor deosebite obţinute în anul şcolar 2012.

La final, echipa de teatru a Casei de Cultură, condusă de Maria Dodoc îi va invita pe cei prezenţi la o piesă de teatru ce va fi jucată pe scena din sala mare de spectacole.

 

 

Recomandari

Alte Articole