În Cugir a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană

Începând de astăzi, Primăria Oraşului Cugir prin SPAS Cugir a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană. Este vorba de 11 categorii de produse care vor intra în cămările persoanelor nevoiaşe: făină albă, paste făinoase, biscuiţi, orez, fasole, bulion, zahăr, mălai, ulei,mazăre în conservă şi roşii în bulion.

Pentru a facilita împărţirea alimentelor, primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele în funcţie de categoria din care fac parte. Astfel, pensionarii şi beneficiari de ajutor social îşi ridică alimentele de la Baia Socială; şomerii care sunt inmdemnizaţi şi cei neidemnizaţi care se află în evidenţele servicului de şomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă se vor prezenta la căminul din incinta Colegiului” I.D.Lăzărescu”Cugir, unde a fost amenajat un spaţiu special în acest sens. Tot de aici îşi ridica alimentele şi persoanele cu handicap grav şi accentuat.

Tot de astăzi pot intra în posesia alimentelor şi cetăţenii din Vinerea care fac parte din categoriile beneficiare. Distribuţia produselor se face la Centrul Comunitar de Resurse Umane.

Pentru a putea intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să prezinte buletinul sau cărtea de indentitate în original şi actele care fac dovada categoriei căreia îi aparţin:copia după dispoziţia primarului sau mandatul poştal (beneficiarii de ajutor social), cuponul de pensie (pensionarii), copie după certificatul de handicap valabil (persoanele cu handicap), copie după carnetul de şomer vizat la zi (şomerii indemnizaţi), adeverinţă de la Agenţia de şomaj (şomerii neindemnizaţi). Programul de distribuţie este de luni până joi între orele 10.00-15.30, iar vineri între 10 şi 13.00.

În oraşul Cugir vor beneficia de aceste alimente 1800 de persoane aflate în diferite categorii sociale, după cum urmează: 202 beneficari de ajutor social, 226 şomeri indemnizaţi sau neimdemnizaţi care se află în evidenţe ca fiind în căutarea unui loc de muncă, 891 persoanele cu handicap grav şi accentuat şi 514 pensionari a căror venituri sunt sub 400 de lei.

Recomandari

Alte Articole