In cartierul romilor din Sebes, 25 de tone de masini dezmembrate, confiscate, amenzi si dosare penale!

În urma perchezițiilor și controalelor efectuate ieri, 14 iulie 2021, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor, au fost constatate 17 infracțiuni, indisponibilizate 25 de tone de deșeuri provenite din dezmembrarea de autovehicule și au fost aplicate amenzi de peste 12.000 de lei. 

La data de 14 iulie 2021, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat percheziţii, în municipiul Sebeș, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor și controale la agenți economici specializați în colectarea deșeurilor feroase și neferoase.

În urma activităților, au fost constatate 17 infracțiuni, din care 8 la Legea 211 din 2011 privind regimul deșeurilor, 8 la OUG 195 din 2005 privind protecția mediului și una de delapidare, cu un prejudiciu de peste 180.000 de lei.

Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.145 de lei.

Au fost indisponibilizate 24 de tone și 1.375 de litri de deșeuri constând în acumulatori, uleiuri uzate, antigel, lichid de frână și diverse componente auto.  

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au fost sprijiniți de polițiștii de investigații criminale, investigare a criminalității economice, ordine publică, rutieră, criminalistic, protecția animalelor, acțiuni speciale și de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sebeș. 

  

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba, Registrului Auto Român Alba, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Unirea” Alba și ai Poliției Locale Sebeș. 

Cercetările sunt continuate. 

Recomandari

Alte Articole