Intodeauna o schimbare pozitivă într-un anumit domeniu generează o serie de alte schimbări. Se poate remarca faptul că îmbunătăţirea semnificativă din ultimii ani a imaginii generale a oraşului a determinat diversificarea gamei de evenimente desfăşurate pe plan local. Demersul de întinerire a oraşului denumit sugestiv „Cealaltă Capitală”, implică o deschidere spre promovarea tinerelor talente, acestea provenind în special din domeniul cultural – artistic (dans, muzică, arte plastice).

Echipa „Houdini” formată din Todea Daiana, Giurcă Paula şi Topor Alexandra, liceeni ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, având ca organizaţie gazdă Asociaţia Never Too Young, doreşte să aducă în atenţia albaiulienilor o ramură a artei, mai puţin exploatată la nivel local, reprezentată de scurt metraje. Caracterul inovativ al acestui proiect constă în faptul că, spre deosebire de alte proiecţii de scurt metraj prezentate în oraş, lucrările participante la  Concursul „Ideile tale printr-un ecran” sunt integral realizate de liceeni albaiulieni.

Acest concurs reprezintă un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank, având ca principali parteneri locali Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Local.  Programul YouthBank este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu Banca Comercială Română”.

Tot ceea ce trebuie să facă liceenii este să realizeze un scurt metraj în format video (avi.video), de maxim 7 minute, pe o temă aleasă de ei şi să îl trimiţi prin intermediul site-ului www.transfer.ro împreună cu formularul de înscriere la adresa de e-mail concurs.scurtmetraj@yahoo.com până în data de 21 mai 2012. Scurt metrajele participante vor fi prezentat în cadrul unui cinematograf improvizat în aer liber în zona cetaţii, în data de 25 mai. O idee inovatoare, un dram viziune artistică şi puţină îndemânare îi pot aduce mai aproape de premii în valoare de aprox. 800 lei. Lucrările vor fi evaluate cu profesionalism de un juriu de specialitate,  căutând a fi punctate originalitatea ideii, dar şi modul în care a fost pusă în valoare prin procedee tehnice.

Pentru mai multe detalii, precum şi pentru consultarea regulamentului accesează www.facebook.com/Concurs.Scurtmetraje

Recomandari

Alte Articole