Hotii care furau combustibil din rezervoarele camioanelor, retinuti de politisti!

Polițiștii din Sebeș au reținut 4 persoane din Sibiu bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt de combustibil, din rezervoarele unor camioane parcate pe raza municipiului. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliilor acestora, polițiștii au ridicat bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni, două arme cu aer comprimat, deținute ilegal, plicuri cu substanțe susceptibile a fi droguri precum și alte bunuri.

La data de 2 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sebeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informației din cadrul Poliției Române, au efectuat 3 percheziții, toate în municipiul Sibiu, în scopul documentării activității infracționale a 4 persoane bănuite de furt de combustibil din rezervoarele unor camioane parcate pe raza municipiului Sebeș. 

Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, 4 tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, din municipiul Sibiu, ar fi sustras 1.200 de litri de motorină din rezervoarele a 16 camioane parcate în curțile unor societăți comerciale din Sebeș sau în parcări publice de pe raza municipiului. 

Ulterior, ar fi vândut combustibilul sustras sau l-ar fi folosit pentru alimentarea autoturismelor personale.  

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat două arme neletale, cu aer comprimat, deținute ilegal, mai multe plicuri cu substanțe susceptibile a fi droguri,   precum și bunuri care sunt susceptibile a proveni din furturi sau în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infarcțională. 

Toate cele 4 persoane vizate de anchetă au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Sebeș, pentru audieri, iar ulterior, față de acestea a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, 3 martie, vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

La acțiune, polițiștii din Sebeș au fost sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba precum și de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. 

Cercetările sunt continuate. 

Recomandari

Alte Articole