Ginecologul Mostafa Ismail amendat cu 3.000 de lei in cazul Iuliei Kulcsar. Cercetarile continua.

Purtatoarea de cuvant a Directiei de Sanatate Publica Alba, Ioana Presecan, ne-a declarat ca, medicul ginecolog Mostafa Ismail, cercetat in cazul mortii Iuliei Kulcsar, o tanara de doar 25 de ani, a fost amendat cu 3.000 de lei. ,,Procesul verbal nr 38 incheiat in 24.04.2023 prevede sanctionarea cu amenda pe persoana fizica in cuantum de 3000 de lei, conform dispozitiilor HG 857 din 2011. Amenda a fost aplicata pentru “nerespectarea protocolului de transfer interclinic al pacientului critic”. Nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic a pacientului critic, conform reglementărilor legale în vigoare:

-fișa de transfer interclinic al pacientei nu este semnată, pe fișă nu este consemnată data la care se realizează transferul, ora la care s-a solicitat autorizarea transferului și modalitatea de solicitare a acestuia;

– nu este consemnat diagnosticul prezumtiv pentru care s-a solicitat transferul și nu este consemnată starea pacientei înaintea efectuării transferului; nu este consemnat dacă pacienta este stabilă/instabilă, ora la care s-a efectuat ultima evaluare înaintaea transferului și de către cine;

– nu sunt consemnate ora/minutul la care echipajul și pacienta părăsesc unitatea trimițătoare.Persoana amendata a achitat 500 de lei, in termen de 15 zile de la aplicarea amenzii”- a precizat Ioana Presecan.

Mostafa Ismail este INCULPAT in dosarul de vatamare corporala din culpa a Georgianei Corpodean si este cercetat si in dosarul Iuliei Kulcsar, tanara care a murit la numai 25 de ani. De mentionat ca acesta lucreaza la Spitalul Orasenesc Cugir, dar si la Clinica Afrodita din Orastie si Sebes.

    Foto Facebook

Recomandari

Alte Articole