Fond funciar: Moroşenii nu mai vor pământ, vor bani

Maramureşenii nu mai vor pământ, ci vor bani. Acest lucru s-a putut vedea astazi in cadrul şedintei comisiei judeţene de fond funciar, şedinta in cadrul căreia marea majoritatea cererilor de retrocedare a terenurilor, fie ele de teren agricol sau cu vegetaţie forestieră, prevedeau şi acordarea de despăgubiri celor care le cereau.

Fostul prefect al judeţului, Gyongyike Bondi s-a arătat oarecum mirată de acest fapt şi nu inţelege de ce oamenii nu mai preferă acum pământul, ci doresc sa pună mana pe bani. Cu atât mai mult cu cât a existat o perioadă când de la pământ s-a ajuns prin instanţele de judecată şi chiar mai grav.

„Aceste dosare pleacă la Bucureşti, iar de acolo va veni un evaluator catre va evalua terenul respectiv. Există anumite criterii după care evaluează acele terenuri, după care oamenii ar trebui sa işi primească banii. Dar asta ar putea să dureze ceva vreme. Asta chiar că nu inteleg, de ce solicită cei mai mulţi acum despăgubiri.

Dacă pană acum lumea se bătea pentru pământ, fraţii intre ei şi s.a.m.d., iată că acum vor despăgubiri. Nimeni nu mai doreşte pămânat, ci vor bani. Ar fi interesant de discutat cu oamenii de acest fenomen

Rareş Bogdan

Recomandari

Alte Articole