Poliţia din Jidvei a fost sesizata  în noaptea de 17 spre 18 februarie, de un localnic de 53 de ani, că în timp ce se afla în faţa căminului cultural din comuna Jidvei, o persoană a tras asupra sa cu un pistol cu bile de cauciuc.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că în timpul unei petreceri de la Căminul Cultural din Jidvei, între P.E.T., de 25 de ani, P.A.I., de 26 de ani, I.V.F., de 19 ani, toţi din Blaj, şi mai multe dintre persoanele organizatoare ale petrecerii, s-a produs un conflict spontan din cauză că cei 3 tineri, pe fondul consumului de alcool, aveau un comportament turbulent.
În jurul orei 2,10, cei trei tineri au ieşit în faţa căminului, unde au început să se manifeste violent, au ameninţat persoanele prezente iar P.E.T. a scos un pistol cu bile de cauciuc cu care a tras de 5 ori asupra unui grup format din 5-6 persoane, două dintre bilele de cauciuc lovindu-l pe bărbatul de 53 de ani în zona obrazului drept şi în partea stângă a toracelui, după care au fugit.
La scurt timp, aceştia au fost identificaţi de către poliţişti în zona staţiei CFR Jidvei, au fost imobilizaţi de o patrulă mixtă compusă din poliţişti şi un jandarm şi conduşi la sediul Secţiei 6 Poliţie Jidvei iar ulterior a fost găsit şi pistolul cu bile de cauciuc pe care P.E.T. îl ascunsese în zăpadă.
Victima a fost transportată la spitalul din Blaj, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, starea sa fiind stabilă.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că P.E.T. era deţinător legal de armă cu bilă de cauciuc, în scop de autoapărare, din data de 18.08.2011.
Cei trei blăjeni sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi în plus P.E.T. pentru comiterea infracţiunii de uz de armă neletală, din cele supuse autorizării, fără drept, urmând ca în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei şi concluziile medicului legist să se facă încadrarea juridică finală a faptei.
În 18 februarie, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă iar cercetările sunt continuate.

Recomandari

Alte Articole