Flori, în valoare de peste 2.500 de lei, confiscate de poliţiştii din Alba Iulia, Blaj şi Cugir

În cursul zilei de ieri, 06.03.2014, poliţiştii din Alba au continuat acţiunea de verificare a legalităţii modului în care se comercializează florile.
Astfel, cu ocazia unui control efectuat în trafic de poliţiştii din Alba Iulia, pe strada Vasile Alecsandri din municipiu, a fost depistată o autoutilitară cu care erau transportate 274 fire de flori, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. A fost luată măsura sancţionării contravenţionale, faţă de conducătorul auto, cu amendă în valoare de 500 de lei iar ca şi măsură complementară, florile, în valoare de 520 de lei, au fost confiscate.
Poliţiştii din Blaj au efectuat mai multe verificări la societățile comerciale de profil şi la comercianţii persoane fizice din municipiu, ocazie cu care, pentru nereguli constatate privind comercializarea florilor, a aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 15.000 lei şi au confiscat flori în valoare de 1.670 lei.
Tot în cursul zilei de ieri, 06.03.2014, poliţiştii din Cugir au depistat, pe strada Al. Sahia din oraş, două autovehicule ce transportau flori, acestea fiind distribuite de către conducătorii auto, comercianţilor din zonă.
Întrucât distribuitorii nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă pentru florile transportate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 şi au dispus confiscarea sumei de 492 de lei, reprezentând contravaloarea florilor fără documente legale.

Recomandari

Alte Articole