Finantari pentru mediul privat – start-up, micro si mici IMM-uri

 

”Finantari pentru mediul privat” este un eveniment online ce se adreseaza celor ce cauta fonduri pentru a revitaliza start-up-uri, pentru a dezvolta activitatile microintreprinderilor si ale intreprinderilor mici. Prin identificarea surselor de finantare sau a nevoilor de comunicare, evenimentul isi propune sa prezinte oportunitatile pentru aceste domenii, informatii utile pentru cei care cauta resurse financiare, dar si sa raspunda unor intrebari concrete ale antreprenorilor participanti.

In acest an – unul in care majoritatea activitatilor economice au suferit din cauza pandemiei – solidaritatea si sustinerea mediului privat este esentiala. Raspunsul Uniunii Europene la criza economica determinata de coronavirus s-a concretizat prin implementarea unor initiative financiare dedicate sustinerii mediului privat si a angajatilor. Comisia Europeana a mobilizat 8,4 miliarde euro sub forma de granturi si imprumuturi, dar si sub forma unei serii de instrumente financiare personalizate, pentru a sprijini economia tarilor europene si, in special, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) in vederea adaptarii la criza. De asemenea, aproximativ 1,4 miliarde euro au fost canalizate prin intermediul Fondul Social European pentru ajutarea cetatenilor si salvarea locurilor de munca.

 

  ”Antreprenoriatul reprezinta esenta economiei de piata, prin initiativa individuala sau a unui grup de persoane, este fundamentul societatii in care traim. Este o activitate ce se poate practica la orice varsta, fiind sursa leadership-ului si avem nevoie de acest motor intern de crestere, pentru a stimula dezvoltarea sustenabila a economiei romanesti, pentru a crea locuri de munca, pentru a crea un cadru normal de investitii, precum.  Stim ca, in acest an, mediul privat a trebuit sa faca fata unor situatii grele, dar, daca e sa privim dincolo de aceste incercari, putem vedea ca aceste provocari au ”fortat” antreprenorii sa devina ceva mai inventivi, sa-si diversifice serviciile, sa-si regandeasca strategiile si sa se adapteze. In acelasi timp, autoritatile, sustinute si de Uniunea Europeana,  au incercat sa vina in intampinarea cerintelor mediului privat, au fost deschise masuri de sprijin financiar, iar parte din solicitarile adresate statului de catre reprezentantii firmelor si-au gasit raspuns sau o mai mare deschidere pentru solutionare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Exista diverse surse de finantare, dar multi antreprenori, mai ales cei aflati la inceput de drum in business, nu dispun de informatii relevante in legatura cu aceste surse, afla informatiile tarziu sau limbajul folosit nu este destul de simplu pentru a-l aplica in domeniile lor de activitate. Pe parcursul acestui eveniment vom vorbi despre programele europene si guvernamentale disponibile in aceasta perioada, despre fondurile alocate pentru digitalizare, despre fondurile europene derulate in perioada 2021-2027, prin ADR Centru, pentru finantarea mediului privat. De asemenea, vom discuta si despre ce inseamna inovare pentru un proiect cu finantare europeana, despre cum pot fi gasiti parteneri de afaceri prin retelele europene si vom propune un mod de lucru, pentru viitor, ca sa ne asiguram ca aceste informatii vor ajunge mai repede la cei interesati.

Va multumim pentru distribuirea acestor informatii. Pentru cei ce doresc sa participe, aici este formularul: https://tinyurl.com/yyx5rquf

 

Recomandari

Alte Articole