Factura de energie electrică a municipiului Alba Iulia va scădea cu 60%

In urma afilierii la Bursa de Marfuri (HCL 49 din 26.02.2013) primaria a inaintat o cerere de tranzactionare a cantitatii de energie de 4000 de MWh, medie si joasa tensiune. In urma procedurii specifice, ca rezultat al sedintei de tranzactionare pe piata la disponibil – Ringul Energiei Electrice- din 3 aprilie 2013, municipalitatea a obtinut achizitia cantitatii solicitate la un pret de 193 lei MWh.

In perioada 1.06.2013 – 31.05.2014 societatea Fidelis Energy S.R.L. va furniza energia necesara satisfacerii consumatorilor proprii: sediile administrative, iluminat public, baze sportive si institutii de invatamant.
“ Este normal ca avand calitatea de consumator eligibil sa profiti de oportunitatile pe care le ofera piata, in conditiile respectarii legislatiei in vigoare. Economia realizata este substantiala si poate fi redirectionata spre alte nevoi ale orasului.” Mircea Hava
In prezent, energia achizitionata prin intermediul operatorului actual (Electrica) este taxata cu 473 lei MWh. In perioada urmatoare se vor intreprinde toate demersurile necesare intocmirii unui nou contract de furnizare, impreuna cu toate exigentele ce rezulta din acest proces.

Recomandari

Alte Articole