Elis Pavaje a început lucrările la Lotul 2 Transalpina de Apuseni și Lotul 3 din cel de-al doilea proiect de mobilitate urbană Alba Iulia

Elis Pavaje, cel mai mare producător de pavaje din România, anunță lucrările pentru Lotul 2 Transalpina de Apuseni și începe lucrările pentru Proiectul de Mobilitate Urbană Alba Iulia, Loturile 2 – Lot 3. 

Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni este un segment vital al proiectului, în lungime de 34.9 kilometri care se întinde între localitățile Mogoș și Cerbu și are ca termen de finalizare 17 luni. In paralel Elis Pavaje lucrează la Lotul 1, având o lungime de 43.51 km. Transalpina de Apuseni va asigura conexiunea dintre localități și va crea noi oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii, făcând legătura între autostrada Sebeș-Turda și DN 74, principalul drum național din Apuseni. Drumul străbate una din cele mai frumoase zone ale județului Alba, prin Munții Metaliferi, și ajunge, în punctul cel mai înalt, până la o altitudine de peste 1.000 de metri.

Proiectul propus cuprinde diverse lucrări de reabilitare și modernizare, având în vedere reabilitarea drumurilor, utilizarea iluminatului cu panouri fotovoltaice, consolidarea părții carosabile prin construirea unei fundații din balast și piatră spartă, precum și aplicarea a două straturi de mixturi asfaltice. De asemenea, se prevede construirea și reabilitarea podurilor și podețelor, precum și implementarea unei rețele de canalizare pentru preluarea apelor pluviale și un depozit pentru colectarea apelor. În plus, vor fi executate șanțuri și rigole din pământ sau pereate pentru gestionarea apelor pluviale.

Suntem foarte mândri să contribuim la creșterea durabilă a infrastructurii românești prin supervizarea unor proiecte ample care vor transforma peisajul drumurilor din România. Efortul nostru continuu se concentrează pe încorporarea practicilor ecologice și a tehnologiei de ultimă oră pentru a realiza o execuție a lucrărilor în conformitate cu standardele europene de referință., a declarat Cristian Panea, Director Tehnic, Elis Pavaje

În același timp, compania Elis Pavaje este implicată și în Proiectul de Mobilitate Urbană Alba Iulia. În prezent, finalizarea Lotului 1 este în desfășurare, iar compania este angajată în implementarea Loturilor 2- Lot 3 care includ străzile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Băsești și Bulevardul Încoronării. Acest proiect își propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport urban, modern, care să faciliteze deplasarea eficientă și sigură a locuitorilor și vizitatorilor orașului Alba Iulia. 

Scopul proiectului constă în eliminarea disfuncționalităților din trafic prin implementarea unei benzi de circulație pe fiecare direcție de mers și prin alocarea unor benzi exclusiv pentru mijloacele de transport public. În plus, se intenționează reabilitarea trotuarelor, acolo unde spațiul existent permite, amenajarea unor piste dedicate exclusiv bicicliștilor, stații de bike-sharing și stații inteligente de transport public. Reabilitarea rețelei de transport public din Alba Iulia a fost finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are ca obiectiv sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Planul de mobilitate urbană reprezintă cheia pentru a rezolva problemele legate de transportul de persoane și mărfuri, atât în sectorul public, cât și în cel privat. Prin crearea unui sistem de transport urban eficient, acest plan ne permite să oferim oamenilor un acces ușor la locurile de muncă și la furnizorii de servicii, să reducem timpii de deplasare și costurile asociate, să combatem poluarea și să economisim energie, totodată îmbunătățind siguranța în trafic. Suntem bucuroși să facem parte din acest proiect de anvergură care îi va ajuta real pe locuitorii orașului, dar și pe cei din împrejurimi., a mai declarat Cristian Panea, Director Tehnic, Elis Pavaje

Cu o experiență de peste 30 de ani în producția prefabricatelor din beton, Elis Pavaje a lansat în urmă cu câțiva ani o divizie specializată în furnizarea serviciilor profesionale necesare în domeniul infrastructurii, oferind consultanță, proiectare și execuție pentru diverse proiecte, inclusiv construcția de drumuri, poduri și amenajări exterioare, acoperind întregul proces de la început până la finalizare, inclusiv managementul în sistem de antrepriza generală. 

 

Elis Pavaje este o companie privata 100% romaneasca si un business de familie fondat in 1991 in Petresti, jud Alba, de Elisiu Gota. Compania comercializeaza prefabricate din beton vibropresat precum dale, elemente de pavaj, borduri, rigole, elemente pentru gard si ofera servicii profesionale pre si post vanzare. Ajunsa liderul pietei din Romania, compania are peste 150 de parteneri in intreaga tara si o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi in cele 5 unitati de productie de la Petresti si Vintu de Jos (judetul Alba), Stoenesti (Prahova), Arad (Arad) si Secuienii Noi (Neamt). 

Divizia de antrepriză generală Elis Pavaje gestionează proiecte de amploare la standarde internationale de calitate și implementare. Compania oferă servicii de proiectare, realizează rețele colectare ape pluviale, rețele de canalizare, platforme din beton sau asfalt, autostrăzi, mobilier urban, ziduri de sprijin, ziduri ornamentale, iar prin subcontractanți asigură alte tipuri de servicii precum: rețele electrice, soluții verzi pentru iluminat stradal, irigații, amenajări terenuri de joacă sau amenajare peisagistică.

Recomandari

Alte Articole