Elevii din Jidvei, Sântimbru şi Lunca Mureş ştiu ce să facă în caz de cutremur

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba împreună cu voluntari E.ON au susţinut, în perioada 25-27 martie a.c., lecții deschise, despre comportamentul corect în caz de cutremur în şcoli din localităţile Jidvei, Sântimbru şi Lunca Mureş din judeţul Alba.

Aceştia, le-au împărtăşit copiilor riscurile la care sunt expuşi în momentul declanșării unui cutremur, modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul cutremurului, necesitatea pregătirii și importanța educației anti-cutremur. Specialiștii ISU Alba au pus accent pe informarea elevilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat înaintea, în timpul și după producerea unui cutremur.

Totodată, copiii au învăţat lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.

“Proiectul de informare iniţiat şi derulat de ISU Alba împreună cu E.ON este deosebit de util şi foarte necesar, pentru educarea elevilor privind protecţia în faţa eventualelor pericole, fiind vorba aici de seisme, incendii şi gaz metan. Astfel de campanii de informare ar trebui făcute mai des şi să cuprindă toate nivelele de învăţământ”, a declarat dl. Fonoase Daniel, director al Şcolii Gimnaziale din Sântimbru.

Acţiunile desfăşurate fac parte din campaniile de informare „Nu tremur la cutremur” şi „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, mai multe informaţii veţi putea regăsi pe site-ul www.nutremurlacutremur si www.risc.info.ro.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

„Lecţiile despre Energie” reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009, care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, lecţiile fiind susţinute de 630 de voluntari.

 

Recomandari

Alte Articole