ELECTORAL: Lupta pentru europarlamentare se dă între PSD și PMP

Este un concurs de frumusețe, primari pe bannere, consilieri – o încercare idioată de transfer de imagine înspre partide folosind componenta locală, asta spune președintele organizației județene a PMP din Alba Iulia, Clement Negruț.
Șeful organizației județene al Partidului Mișcarea Populară din Alba Iulia, Clement Negruț, a declarat pentru Transilvania-tv.ro că se mișcă destul de bine, și face o campanie așa cum a făcut-o întotdeauna într-un mod civilizat, dar că din păcate, se confruntă cu tot felul de probleme legate de materialele electorale; într-un cuvânt, nu s-a schimbat nimic în modul de abordare al partidelor politice învechite în problemele acestea. Clement Negruț i-a acuzat însă pe cei din PSD că i-au distrus afișele electorale, și se vede nevoit să lipească altele, deși mai sunt puține zile până la finalul campaniei. ”Nu mai am nici un afiș, am discutat cu echipa de acolo și diseară să pună altele. Au rupt toate afișele cu PMP cei din PSD, și e numai roșu peste tot; efectiv cum se făcea când venea Ceaușescu într-o vizită în localitate și vopseau iarba în verde”.
Întrebat dacă în județul Alba sunt panouri sau bannere cu Mihai Viteazul, acesta a confirmat pentru pentru publicația noastră. ”Da, există și în Alba Iulia pe unul din panourile eletorale ale PSD-ului, ce nu s-a mai întâmplat până acum”.
PD-L este remorca PSD
Cei care îl susțineau pe Traian Băsescu pe vremea când acesta susținea PD-L, acum sunt tentați să susțină PMP-ul, asta afirmă Negruț. ”Categoric, eu așa cred că locul lor este aici alături de președintele Traian Băsescu și de un mod curajos de a face politică, nu așa cum face în momentul de față PD-L-ul”. Îi arată cu degetul pe democrat – liberali, și îi acuză că fac opoziție la actuala guvernare, doar de imagine; mai mult, îi acuză că aceștia sunt remorca PSD-ului. ”Sunt remorca PSD-ului, iar opoziția pe care o fac ei, este, așa, de văzul lumii. PD-L-ul este remorcat la a face politica elegantă, face opoziție de imagine”, a conchis acesta.
Șeful Mișcării Populare din Alba Iulia, precizează că PMP este singura formațiune care mai face cu adevărat opoziție. ”Suntem singurul partid care face opoziție adevărată și reală la PSD, pentru că din ceea ce văd eu și nu numai la mine în județ, eu răspund și de Transilvania, peste tot PD-L-ul are o bătălie cu PMP-ul în toate județele”. Dar și că pedeliștii se luptă acum cu pmp-iștii, în loc să se lupte cu Ponta. ”PD-L-ul a trecut la un mod agresiv de a-și proteja electoratul, prin amenințări, prin tot felul de chestiuni din astea care n-au treabă cu politica”.
”Nehotărâții”- ținta de moment al PMP
Există un interes și o atenție deosebită pentru PMP spune cu mândrie Negruț, chiar dacă oameii nu se înregimentează politic; acesta referindu-se la acea parte a electoratului care nu este înscrisă în partid și care de obicei, nu se duce la vot. ”Noi am captat atenția acestui segment de electorat și ei se uită cu atenție să vadă cum ne comportăm și cum ne punem în practică ideile”.
Obiectivul PMP nu este de a coopta cât mai mulți membri de partid din altă parte, susține Negruț, ci vor să fie un partid altfel, și să-i atragă pe cei care nu au nicio orientare politică. ”Ceea ce noi ne dorim să facem este să captăm atenția acelui ”electorat sănătos”, care nu mai are nicio optiune politică până în momentul de față sau și-au pierdut speranța”.
Președintele PMP Alba Iulia Clement Negruț, deja se mândrește cu noi achiziții în partid. ”Am un primar care s-a înscris în fundație, am mai mulți membri de partid dar care au fost trecuti pe linie moartă și de la PD-L, și de la alte partide care au venit la Mișcarea Populară din PNL, PSD și PRM , ultimul s-a înscris săptămâna trecută la Aiud”.
Zgonea în Stremț, Alba
Șeful organizației județene al PMP de Alba, Clement Negruț, a mai declarat pentru site-ul nostru, că duminică, a participat alături de președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea în comuna Stremț, Geoagiu de Jos, județul Alba, la sărbătoarea Fiilor satului – unde au depus împreună coroane de flori. ”A fost ieri într-o comună d-l Zgonea unde primar este un pesedist , am depus coroane de flori împreună”.
Deși comuna este majoritar pesedistă, n-au fost incidente între susținătorii PSD și cei ai PMP, asta, pentru că, susține Negruț, ardelenii sunt mai civilizați. ”Noi în Ardeal suntem mai civilizați, nici nu se întâmplă chestiunile astea”. Al treilea om în stat, Zgonea n-a fost însoțit de întreg alaiul din Guvern, ci a poposit în Ardeal pe cont propriu, i-a fost pregătită însă o armată de oameni din zonă. ”Dar acolo era pregătită o armată de pesediști care cu ”mândrie proletară” l-au înconjurat cu dragoste, au dat fori , s-a cântat ”macarale macarale” și a plecat , a fost singur Valeriu Zgonea a fost înconjurat de președintele PSD Alba , de militanții PSD de Alba îmbrăcați în ii înflorate mândri că sunt români”.

Recomandari

Alte Articole