Drogati si beti la volan, cu masini zgomotoase si neconforme!

În perioada 11 iunie, ora 18,00 – 12 iunie ora 02,00, pe raza Municipiului Alba Iulia a avut loc o acțiune pentru creșterea siguranței rutiere și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Acțiunea a avut ca scop și depistarea autovehiculelor care sunt echipate cu sisteme de evacuare a gazelor de eșapament sau anvelope neconforme standardelor tehnice. 

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost verificați 212 conducători auto și au fost constatate 32 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 11.620 lei. 

Dintre amenzi, două au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru echiparea cu sisteme neomologate, 4 pentru modificări ale sistemelor de evacuare și emiterea de zgomote peste limita admisă, două pentru echiparea cu anvelope neconforme, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice. 

Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier. 

De exemplu, în jurul orei 20,30, pe B-dul Horea din Alba Iulia, polițiștii Serviciului Rutier au oprit un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia. 

În urma testării acestuia cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice. 

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive. 

La data de 11 iunie 2022, în jurul orei 21,00, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 30 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cocorilor din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Recomandari

Alte Articole