”Dosarul retrocedărilor este bomba bombelor” o spune Bogdan Diaconu liderul PRU!

După ce mai mulți grei din PSD au fost audiați miercuri dimineață la DNA Brașov, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizați și magistrați, președintele Partidului România Unită (PRU) Bogdan Diaconu a făcut câteva declarații pentru Transilvania-tv.ro. De altfel, Diaconu fost membru și deputat PSD a făcut obiectul interpelării în Parlament vizând situația proceselor privind retrocedările de păduri din județul Mureș către moștenitorii foștilor grofi.
El a precizat că dosarele Microsoft și EADS sunt nimic pe lângă cel al ”retrocedărilor”. ”Este o extrem de mare bombă, nu altă bombă, pentru că prejudiciul depășește cu mult suma prejudiciilor din dosarele EADS și Microsoft. Am solicitat și dat în interpelarea mea în Parlament, un exemplu concret al familiei Daniel Banffy care a fost ministrul Agriculturii în Guvernul Horthy și care a luat cu japca, s-a împroprietărit în 1940 cu acele suprafețe de pădure. Iar acum statul român a retrocedat ilegal către aceștia 10.000 de ha de teren în județul Mureș” s-a arătat deranjat deputatul PRU.
Diaconu crede că justiția trebuie să meargă cu investigația până la capăt și cere sancționarea vinovaților ”În primul rând să se urmărească recuperarea prejudiciului și pedepsirea tuturor vinovaților. Odată cu apariția lui Viorel Hrebenciuc în acest dosar, eu aștept cu speranță că vom ajunge într-un final și justiția la fel, la ”drujba lui Dumnezeu” cum este supranumită.
Liderul PRU Bogdan Diaconu, crede că ar trebui ca justiția să fie lăsată să ducă investigațiile și să creeze probatoriu până la capăt, iar instanțele să judece așa cum trebuie să o facă conform legislației în vigoare și să asistăm la recuperarea prejudiciului și la condamnarea celor vinovați; iar politicul să nu creeze presiuni de nicio formă la adresa justiției. ”Eu am încredere în justiția din România așa cum arată ea acum, cred că se va ajunge să se finalizeze acest dosar, iar vinovații să fie pedepsiți. Justiția s-a reformat pentru că au apărut generații noi, tinere de procurori și de judecători și nu poate să spună nici un factor politic că e de la președinte la premier până la partidele politice că au contribuit în vreun fel la reformarea justiției. Un sistem de justiție se reformează numai din interior. Este foarte adevărat că politicul ca să ajute la această reformă a justiției, trebuie să facă un singur lucru: să nu intervină, să lase justiția să-și facă treaba!” a mai arătat acesta.
Întrebat de ce a durat atâta vreme până ca presupușii vinovați să dea cu subsemnatul la DNA, Diaconu a explicat ”Oo.. de ce suntem de 25 de ani în această criză morală, care pe lângă criza identitară și criza demografică care, de fapt generează criza economică autohtonă?.. Nimeni nu poate să sustină că poți avea prosperitate fără moralitate, identitate și o structură demografică echilibrată. Aceste dosare de corupție, sunt exemplul crizei sau sunt argumentele crizei morale care sunt în toată societatea românească de 25 de ani de sus până jos(…), pentru că această clasă politică, care indiferent de partidul care a fost la guvernare care a condus România în acest fel jefuind bugetul și avuția publică, nu putea să acceadă la putere dacă nu era tolerată și de societate” a adăugat el.
Diaconu a mai amintit că s-a pus problema inițierii unei comisii în Parlament privind retrocedările, doar că tata-socru s-a opus. ”Când s-a pus problema înființării Comisiei Nana, în același timp, se vorbea și ideea inițială era de a se înființa o comisie care să verifice retrocedările abuzive de terenuri și imobile din Ardeal. Acea comisie nu s-a mai făcut, pentru că nu au fost de acord d-nii Sârbu, Hrebenciuc, Mircea Dușa și UDMR”.
La întrebarea, dacă este pornit împotriva UDMR-ului și dacă acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care a părăsit PSD, Bogdan Diaconu a confirmat ”Absolut! Și nu pentru că UDMR este compus din maghiari, dimpotrivă. N-am absolut cu cetățenii maghiari de etnie română care au aceleași probleme cu cetățenii români din România. Problema este cu liderii politici maghiari care manipulează acest electorat de etnie maghiară pentru a le obține votul ca ei să ajungă la putere, să satisfacă interesele economice proprii și interesele mârșave ale Budapestei (…) să terminăm cu acest mit că politicianul maghiar este cinstit, competent și onest. Nu este deloc așa! Laszlo Borbely a scăpat de justiție pentru că Parlamentul a făcut scut” a tranșat parlamentarul.
Diaconu pune tunurile pe UDMR. ”Politicianul român PSD sau de altă apartenență politică în momentul în care este cercetat de justiție, spune că este dosar politic. Dacă Diaconu atrage atenția opiniei publice că UDMR-ul face o mârșăvie, spune că Diaconu este antimaghiar. Dacă DNA cercetează un politician maghiar, spune că DNA-ul este antimaghiar, dacă cumva un agent de circulație îl oprește pe Kelemen Hunor că a depășit viteza legală, spune că poliția rutieră este antimaghiară”.

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole