Dosar penal pentru braconaj cinegetic. Prejudiciul produs este de 10.000 de euro

Poliţiştii din Alba au finalizat cercetările într-un dosar penal privind fapte de braconaj cinegetic prin care s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 10.000 de euro. Faţă de cele 4 persoane cercetate în dosar, a fost propusă soluţia trimiterii în judecată.
La data de 19 mai a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au finalizat cercetările în dosarul penal privind comiterea de către 4 bărbaţi din localitatea Pănade, comuna Sîncel, a infracţiunilor de vânătoare fără autorizație legală, vânătoare în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă și uz de armă letală fără drept.
În sarcina celor 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 47 de ani, s-a reţinut faptul că în data de 20 decembrie 2014, în jurul orelor 13,30, s-au deplasat în fondul cinegetic numărul 26, denumit ,,Bucerdea”, aflat pe raza comunei Sâncel şi fără a poseda autorizaţie legală de vânătoare şi în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă, au împuşcat două exemplare din specia căprior (mascul), pe care ulterior le-au transportat cu un autoturism de teren. Cei 4 au fost depistaţi în flagrant delict, de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din IPJ Alba, în timp ce transportau căpriorii vânaţi ilegal.
Valoare prejudiciului creat prin faptele celor 4, a fost estimat la 10.000 de euro, iar pe parcursul cercetărilor s-a reușit recuperarea acestuia în proporţie de 60%.
Dosarul penal întocmit în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de trimitere în judecată a inculpaţilor, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vânătoarea fără autorizaţie de vânătoare legală”, “vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respective”, “ transportul vânatului împuşcat în teren”, şi “uzul de armă letală fără drept”, fapte prev. şi ped. de art.42 alin.1 lit.b, k, art.44 alin.1 lit.b din Legea 407/2006 si art. 343 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin 1 din Codul Penal.
Totodată, poliţiştii au propus confiscarea autoturismului de teren folosit la comiterea infracţiunilor precum şi a celor 5 arme de vânătoare şi a celor 101 cartuşe de vânătoare, identificate în autoturism şi la domiciliile celor 4 inculpaţi.

Recomandari

Alte Articole