Domnilor primari, iata cum puteti scapa de gunoaiele de pe ape!

Sistem colectare deseuri

Sistemul de colectare al deseurilor
a rezolva una dintre cele mai mari provocari de mediu .Acest dispozitiv plutitor poate fi instalat in albiile raurilor pentru a colecta si a retine gunoiul plutitor. Sistemul functioneaza silentos fara asistenta mecanica,capturarea si retinerea resturilor facandu-se fara consum de energie.

Sistemul a fost proiectat si executat de firma noastra pentru un beneficiar care cu acordul celor de la” Apele romane” l-au instalat pe albia Crisului Repede ,in aval de Oradea pentru a evita pe viitor

este proiectat si construit pentru

divergentele cu partea maghiara referitor la poluarea cursurilor de apa comune.

Din pacate a fost singura initiativa de a amplasa o astfel de instalatie fiecare motivand lipsa banilor sau trecand responsabilitatea de la Apele romane la Mediu sau primarii ,incat nu stim ce sa credem.

Costul pentru instalatia montata a fost in jur de 25000,0 EURO insa este variabil functie de complexitatea si dimensiunile instalatiei.

Instalatia poate fi dotata cu panouri fotovoltaice,instalatie eoliana sau roata cu zbaturi actionate de apa ,pentru producerea energiei electrice in scopul de a alimenta diferite instalatii anexe; statie pt. masurarea debitului de apa,a temperaturii,iluminare pe timp de noapte,becuri de supraveghere si camere video etc…

Sistemul este potrivit pentru pentru cursuri de apa mai late de 2 metri,inclusiv caile navigabile dar si pentru ,canale si lacuri .

Deseurile plutitoare sunt directionate catre cosul de colectare unde prin intermediul unei clape sau a unei porti mobile se colecteaza.

Functioneaza silentios 24 de ore pe zi fara asistenta mecanica. Nu impiedica curgerea apei ,nu produce inundatii .

Sistemul este o capcana de aproximativ 2.1 mc. ce poate fi marita , cu doua brate de colectare , si pluteste pe cursurile de apa datorita flotabilitatii tuburilor de polietilena .În funcție de mărimea capcanei și a căii navigabile, echipamentul poate elimina o cantitate mare de gunoi din mediul înconjurător.

Unitatea este mentinuta pe loc de lanturi sau cabluri atasate si ancorate in pamant sau fixate pe stalpi .

Odata aleas pozitia de montare al sistemului de captare se stabileste modul de ancorare .
Lanturile de fixare se pot ancora la mal ,de stalpi special construiti,de ziduri de dirijare al cursului de apa sau de copaci ,in cazul in care montajul se va face in locuri neamenajate ,cu copaci crescuti spontan sau plantati.

Ancorarea se poate face si cu ajutorul unor stalpi construiti in albia cursului de apa .

Inundatiile nu-l afecteaza decat in cazuri extreme cand revarsarile ocazionale pot antrena materiale mari,copaci,bolovani,etc.

Practic nu creaza erori in functionare , oferind un mijloc simplu și redus de retinere a gunoiului.

Construit din polietilenă sau polipropilena de inalta densitate, aluminiu și oțel inoxidabil, instalatia este rezistenta, cu o viata mare de utilizare in toate mediile acvatice,curgatoare sau stationare

Cosul de colectare are rolul de a retine gunoiul care este colectat de instalatie ,de a-l acumula pana la momentul golirii acestuia.
Este o constructie solida din alumuniu , inchisa pe lateral si dedesupt cu tabla de aluminiu perforata.

Partea pe unde intra gunoiul este deschisa .

Odata efectuat montajul ,instalatia este apta pentru lucru si se va putea demara exploatarea ei.
In acest scop se va deschide usa de alimentare pentru a permite gunoaielor sa intre in cos.

Se va regla inaltimea usii si se va fixa in pozitia aleasa.

Inaltimea fata de luciul apei va permite doar deseurilor de dimensiunea la care este deschisa usa,sa intre in cosul de colectare.

Deseurile vor fi colectate de cele doua brate colectoare si sub actiunea apei vor aluneca de-a lungul flotoarelor fiind introduse in cosul de colectare.
Se va urmari gradul de umplere al cosului si in momentul cand acesta va fi umplut cu deseuri se va face golirea lui.

Pentru manipularea cosului se recomanda utilizarea unei macarale cu carlig fixat pe cablu sau macara cu gheare de prindere fixate pe brat telescopic.

In momentul cand cosul este scos din locasul sau ,acesta va fi condus cu macaraua in masina care urmeaza sa primeasca gunoiul colectat.
Se coboara cosul in bena sau in remorca si se desface carligul de la urechea din mijloc fixandu-l in urechea din capatul cosului.
Se va riduca din nou cosul acesta ramanand cu gura de alimentare la nivelul benei vehicolului in timp ce partea din spate se va ridica .

Pe masura ce spatele se va ridica ,gunoiul va cadea din cos pe gura de alimentare .
Dupa ce s-a efectuat operatiunea de golire ,cosul se instaleaza din nou intre flotoare ,la locul initial.

SC SOLAR DESIGN & PRODUCT SRL
RO 24794472
J05/2899/2008
TEL.0723139439

Recomandari

Alte Articole