Doi tineri din Ocna Mureş, prinşi în timp ce pescuiau în perioada de prohibiţie

Doi tineri din Ocna Mureş au fost prinşi în timp ce pescuiau în râul Mureş, în perioada de prohibiţie. S-au ales cu dosare penale. Poliţia recomandă respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi reaminteşte faptul că, potrivit ultimelor norme în domeniu, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusive, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit.

La data de 19.05.2016, poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol din albia râului Mureş, au depistat doi tineri, de 26 şi 27 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce pescuiau în locul numit “Valea Ciungii”. Asupra acestora au fost găsiți mai mulţi peşti vii, pe care poliţiştii i-au eliberat în mediul acvatic. Undiţele găsite asupra celor doi tineri au fost confiscate.

Faţă de aceştia, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere natural”, faptă prevăzută si pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că la data de 11.02.2015, în monitorul Oficial al României nr. 110, a fost publicat Ordinul Comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 307/152/2015 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2015.

În conformitate cu prevederile acestuia, “se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat pe o durată de 45 de zile, în perioada 11 aprilie – 25 mai inclusiv, cu anumite excepții menționate în ordin.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

Recomandari

Alte Articole