Directorii instituţiilor publice fără implicări politice !

În cadrul teleconferinţei avute vineri, 18 mai, dimineaţa, de premierul Victor Ponta şi de ministrul de Interne Ioan Rus cu prefecţii din ţară, s-a insistat foarte mult asupra măsurilor ce trebuie luate în legătură cu şefii instituţiilor plătiţi de stat şi care fac campanie electorală evidentă sau se află pe liste de candidaţi la alegerile locale din 10 iunie 2012. Premierul a recomandat că directorii instituţiilor publice nu trebuie să se implice în campania electorală din funcţiile pe care le deţin.
Prefectul Dan Simedru a vorbit luni, în cadrul unei conferinţe de presă, despre directorii instituţiilor publice din Alba aflaţi în această situaţie. Este vorba despre inspectorul general al ISJ Alba, Cornel Sandu, directorul Direcţiei Silvice Alba, Lucian Morar şi directorul de la Poştă, Nicolae Albu. Toţi aceştia sunt candidaţi pe listele pentru alegerile locale.
Primul care a luat o decizie a fost Cornel Sandu, inspectorul general al ISJ Alba, care l-a anunţat că îşi va da demisia împreună cu echipa sa.
Despre întâlnirea cu Mihai Morar de la Direcţia Silvică, Dan Simedru a spus că acesta a invocat faptul că şi-a luat concediu şi că va comunica o decizie finală după ce se va consulta cu conducerea Romsilva la nivel naţional. „I-am cerut să aibă onoare, cu atât mai mult cu cât listele de la consiliile locale sunt pline de pădurari“, a mai spus Simedru .

Recomandari

Alte Articole