Despre tainele hipnozei regresive cu Ana Oprea.

Ana Oprea este hipnoterapeut și practică regresia hipnotică (sau hipnoza regresivă), o metodă terapeutică puțin înțeleasă chiar și în ziua de azi. Are peste 100 de ședințe de hiponoză publicate pe internet de unde puteți extrage informație spirituală prețioasă. Mai multe detalii despre Ana puteți găsi în interviu și pe pagina sa de Facebook.

Lectură revelatoare!


  • Bine te-am găsit, Ana! Cum a început această pasiune? De ce ai ales să practici hipnoza regresivă?

Am avut șansa de a-mi aminti experiențele în afara corpului fizic încă din primii ani de viață și atunci perspectiva mea asupra lumii ce ne înconjoară a fost diferită de ceea ce ni se spune sau învățăm la școală.

De abia în jurul vârstei de 5 ani am conștientizat limitările corpului fizic, când am observat că după ce revin în corp, nu mă pot ridica în aer și nici nu mai pot vedea prin pereți. Îmi amintesc că plângeam în hohote și îi spuneam tatălui meu că mă simt închisă în corp. Tatăl meu m-a ascultat cu atenție și mi-a explicat cu blândețe și fără să mă judece cum sunt lucrurile în lumea fizică și cum oamenii nu discută despre astfel de experiențe. Mult mai târziu am aflat că și tatăl meu avea experiențe din aceeași categorie.

De a lungul anilor am accesat diverse lumi în afara planului fizic și în același timp am conștientizat că această viață este o ocazie unică de a experimenta și de a mă cunoaște. În dorința de a găsi explicații pentru existența umană și creația în care experimentăm, am studiat în anii adolescenței atât biologia, cât și Biblia.

Alegerea de a studia medicina a venit firesc, informațiile din acest domeniu erau necesare pentru parcursul meu. Am cunoscut mulți oameni bolnavi și pentru că starea de sănătate este cea naturală, originală, am avut tot timpul dorința intrinsecă de a înțelege ce anume ne deviază de la această stare și care sunt mecanismele prin care ne putem vindeca. O mare parte din ceea ce sunt astăzi, ca și personalitate, se datorează anilor de studiu și practică în domeniul medical, dar și sutelor de examene prin care am fost evaluată și m-am autoevaluat.

Ana

Pasionată de domenii precum medicina internă, bolile infecțioase sau medicina de urgență, am căutat tot timpul excelența în studiile mele. Am înțeles ca deși sunt situații care necesită intervenții asupra corpului, unele în urgență, medicamentele utilizate în medicina alopata nu vindecă. Prin substanțe chimice sunt blocate simptome ale unor boli sau este susținut corpul fizic până se poate vindeca singur. Uneori efectele adverse ale medicamentelor sunt mai nocive decât boala în sine. Acel îndemn care subliniază că primul lucru de care trebuie să avem grijă, este să nu facem rău (primum non nocere), este frecvent încălcat în practica medicală. Deși lucram în spital ca medic, atunci când eu aveam o problemă medicală alegeam tratamentul homeopatic, care acționează la nivelul corpului energetic.

După ce am obținut prin concurs un post pentru a mă îndrepta spre o cariera universitară, am conștientizat că va trebui să predau mai departe viitorilor medici informații pe care le consideram limitate. Acela a fost momentul când am decis să aleg un alt drum în căutările mele.

Boala cu care s-a confruntat tatăl meu în ultimele luni de viață, și experiența pe care am avut o alături de el în perioada în care a fost pacient în spital, m-a determinat  să caut alte variante pentru o vindecare profundă. Tatăl meu este cel care m-a îndrumat și m-a susținut în această direcție.

După ce el a părăsit corpul fizic, am urmat mai multe cursuri de hipnoză simplă sau regresie hipnotică în țară sau în diverse colțuri ale lumii. Pentru a îmbunătăți încontinuu metoda mea de lucru și a o aduce în rezonanță cu ceea ce eu știam și experimentasem, am urmat cursuri de explorare a conștiinței, vedere la distanta (remote viewing), ieșiri din corp clasice sau “deplasări” instantanee în diverse puncte spațiu-timp (“out of body”), cursuri de ascensionare sau de vindecare a liniei timpului, metode de autovindecare sau de a facilita altora propriul proces de vindecare, vindecare transgenerațională (pe familie) și la nivel de ADN. Am experimentat personal, ca și client, zeci de sesiuni de hipnoză regresivă prin metode diferite, dar și multe alte tipuri de terapii pentru propria-mi vindecare și a familiei. Aceste  procese m-au ajutat să cunosc atât mecanismele de lucru, dar și avantajele sau limitele diverselor tipuri de terapii.

Este de dorit ca vindecarea să aibă loc la nivel de suflet. Ea se poate reflecta sau nu în corpul fizic. Am înțeles de a lungul anilor că există persoane care nu văd dincolo de corpul fizic, nu cred în existența sufletului și atunci medicina alopata sau psihoterapia sunt singurele posibilități pentru a-i susține atunci când ei doresc să se vindece.

Fiecare persoană își alege terapia potrivită în raport cu propriul nivel de cunoaștere și conștientizare. Important este să trăim în echilibru cu noi înșine și să ne asumăm alegerile pe care le facem.

Între timp am condus sute de sesiuni de regresie hipnotică, iar metoda mea de lucru a evoluat continuu. Hipnoza regresivă este metoda care îmi permite să combin diverse tehnici de lucru și în același timp să las procesul să se desfășoare natural în raport cu ceea ce clientul este pregătit să conștientizeze și să transforme. Mintea este cea care creează limite, iar limitele pe care nu le înțelegem sau nu le transcendem, pot deveni zidurile propriei închisori. Cheia pentru eliberare este conștientizarea.

  • Ce este hipnoza regresivă?

Am să încep prin a vorbi despre hipnoză. Hipnoza este o metodă ce aduce în mintea conștientă, informații stocate la nivel subconștient sau inconștient.

Hipnoza regresivă este metoda care utilizează tehnici hipnotice, pentru a accesa informații din trecutul nostru pe care nu le regăsim la nivel conștient, deci nu ni le amintim în starea de veghe. Teoretic, tot ce este stocat în subconștient, a fost înregistrat acolo în trecutul nostru, hipnoza regresivă este mai degrabă denumirea dată unui ansamblu de tehnici utilizate pentru a aduce la suprafață experiențele uitate. A regresa înseamnă a merge înapoi, iar în acest caz vorbim despre a merge înapoi pe linia timpului. Cu toate acestea, întâlnim în subconștientul nostru și informații ce par a fi din viitor.

Personal, prefer denumirea de “regresie hipnotică”, dar termenul de hipnoză regresivă este cel care pare să se impună în mediul online.

Când informația se regăsește la nivel conștient, este suficient să ne gândim la ea pentru a o aduce în centrul atenției. Atunci când ne gândim la ce am făcut pe parcursul zilei de ieri, facem o regresie în mintea conștientă. Majoritatea informațiilor din trecutul nostru (emoții, gânduri, evenimente) se afla însă la nivel subconștient, iar pentru a le accesa este nevoie să trecem de filtrul mintii conștiente. Accesarea informațiilor din subconștient se poate face prin hipnoză, dar și prin alte metode.

Foarte multe persoane sunt reticente față de acest termen, “hipnoză” din cauza informațiilor incomplete sau denaturate cu care au venit în contact.

Starea hipnotică este o stare modificată de conștiință. În starea hipnotică, suntem relaxați. Frecvențele cerebrale specifice stării de veghe 14-32 Hz (cicli/secundă), scad în stare hipnotică la 14-7 Hz (frecvențe alfa) sau 7-4 Hz (frecvențe theta). În starea de somn profund frecvențele cerebrale scad sub 4 Hz (frecvențe delta). Este important să știm că hipnoza nu este somn. Este o stare de relaxare în care avem acces la informațiile din subconștient, suntem deschiși la sugestii și în același timp suntem în control.

Orice hipnoză este o autohipnoză. Voluntară sau involuntară. Atunci când “visăm cu ochii deschiși”, citim o carte sau ne uităm la un film care ne captivează, putem intra involuntar într-o stare hipnotică. Cei care practică meditația, autohipnoza, programe de explorare a conștiinței, intră în mod voluntar și fără a fi ghidați în stare modificată de conștiință.

Ana Oprea Hipnoza Regresiva

Cei care nu au exercițiu, pot fi ghidați prin tehnici specifice. Accesarea informațiilor poate avea ca scop curiozitatea și/sau descoperirea originii unei situații (probleme) și rezolvarea ei (terapia).

Hipnoza poate fi utilizată pentru scăderea în greutate, renunțarea la fumat sau eliminarea altor comportamente adictive, insomnie, tulburări sexuale, îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți sau a relației cu sine, creșterea încrederii în sine, managementul stresului, îmbunătățirea performantelor sportive, eliminarea fricilor și fobiilor.

Prin regresia hipnotică putem accesa informații din trecutul nostru recent, din perioada copilăriei sau din perioada intrauterină. Frecvent, atunci când mergem la originea unei situații putem ajunge într-o experiență care este plasată într-un alt timp și spațiu, în ceea ce numim “viață anterioară”.

Pentru a accesa astfel de informații, inducția hipnotică sau transa hipnotică nu este obligatorie.  Există multiple alte tehnici pe care le putem utiliza pentru a accesa informații din viețile anterioare.

Situațiile, “problemele” cu care ne prezentăm la un terapeut au la origine diverse evenimente. Evenimentul prin care trecem,  este mai puțin important decât interpretarea care este dată acelui eveniment. Același eveniment trăit de două persoane diferite va genera interpretări diferite. Nu doar emoția, dar și amintirea evenimentului este diferită. Atunci când cerem mai multor membri ai aceleiași familii să povestească un eveniment prin care au trecut împreună, fiecare va avea propria versiune a ceea ce s-a petrecut.

La fel, este puțin important dacă evenimentul este plasat în viața curentă sau într-o viață anterioară. Desigur că o poveste dintr-o altă viată poate părea fascinantă, dar ea în sine nu are o valoare decât prin potențialul de conștientizare, echilibrare și vindecare. În orice proiecție a subconștientului, fie că evenimentul pare plasat în viața curentă, fie într-o viață anterioară, atunci când există dezechilibru există și potențial de vindecare.

Foarte multe probleme se pot rezolva temporar sau definitiv prin hipnoză simplă sau regresie la cauză, în viața curentă. În unele situații, atunci când cerem clientului să meargă la cauza problemei, el descrie o altă viață. Originea situației curente poate fi în alt timp și spațiu, iar în viața curentă să fie doar o activare sau perpetuare a unui tipar.

Nici o situație nu poate fi rezolvată/transformată de la același nivel de cunoaștere și conștientizare de la care a fost creată. În timpul sesiunii de hipnoză se schimbă perspectiva asupra situațiilor și implicit emoțiile și gândurile care au fost generate în trecut și care în prezent creează blocaje, inclusiv dezechilibre psihice sau fizice.

Ana Oprea Hipnoza Regresiva
Din perspectiva cuantică, nu doar că există și alte “vieți”, dar ele sunt toate în aici și acum, în prezent.

Fiecare terapeut abordează tehnicile hipnotice în raport cu propriul nivel de educație, conștientizare, sistem de credințe, experiență. În stare hipnotică, subconștientul este foarte receptiv la informație sau sugestii. De aceea ca hipnotereut, este important nu doar să aibă o foarte buna pregătire teoretică și practică, ci și să respecte codul de conduită etică și profesională.

Multe situații își pot avea originea într-o viată anterioara. Exista hipnoterapeuți care fie nu au informații sau nu cred că există alte vieți/experiențe în afara vieții curente, fie aleg să nu folosească aceste informații. Atunci când merg la cauză, ei ajung doar la un punct de activare a unei situații sau a unui tipar perpetuat în multiple experiențe. Oricare ar fi metoda utilizată, important este rezultatul. Ne putem focusa pe îmbunătățirea calității vieții curente a clientului sau pe vindecarea la nivel de suflet.

Este de dorit ca terapeutul să aibă o perspectiva mai largă asupra naturii umane și asupra creației universale. Informația nu este în creier. Creierul este doar organul care o traduce. În mod similar, melodia transmisa la radio, nu se află în dispozitivul respectiv sau în sistemul de transmisie. Uneori este transmisă live, alteori poate fi înregistrată.

Noi, ca esențe divine, suntem ființe multidimensionale. Experiența în formă, în dimensiunea a treia pe Terra este doar una dintre multiplele noastre experiențe. Acest corpul fizic este doar un vehicul prin intermediul căreia experimentăm creația noastră și ne experimentăm pe noi ca și creatori.

Din perspectiva cuantică, nu doar că există și alte “vieți”, dar ele sunt toate în aici și acum, în prezent. Le numim trecute doar pentru că sunt plasate într-un alt context istoric și pentru că avem tendința de a percepe timpul ca fiind liniar. Fenomenul de inseparabilitate cuantică (quantum entanglement), ne permite să accesăm multiple experiențe, unele plasate în trecut (“vieți anterioare”) unele în paralel, altele în viitor (vieți viitoare sau linii temporale probabile).

Când depășim nivelul liniar de înțelegere, vedem că experiențele, mai degrabă decât să fie plasate pe o linie a timpului, apar ca într-o sferă și sunt interconectate între ele. Chiar și această descriere este una limitată. Suntem fractali din Sursă, Dumnezeu, Creator, Conștiință Universală. Fiecare utilizează un termen sau altul în raport cu propriul sistem de cunoaștere. Tot ce se află în afara noastră se află și în interiorul nostru.

Regresia, este mai degrabă o coborâre în interiorul nostru, o scufundare în oceanul Conștiinței Universale.

  • La ce nivel al ființei umane acționează hipnoza regresivă?

Tehnicile hipnotice simple deschid poarta către subconștient. Pentru a înțelege nivelul la care poate acționa hipnoza regresivă, este necesar să avem câteva noțiuni despre suflet și despre originea noastră.

Ne-am desprins din Conștiința Universală/Creator, pentru a ne experimenta pe noi și creația noastră. Pentru a explora lumile exterioare, am coborât treptat în vibrație până la densitatea a 7-a (nivelul sufletului).

Frecvent întâlnim explicații ale dimensiunilor sau densităților pe modelul cu 12 niveluri. Acestea sunt mai curând pentru înțelegerea noastră mentală. Pentru a putea exprima informația prin cuvânt, este necesar să lucrăm cu diverse concepte. În corp fizic, credem ca suntem ființe individuale, în realitate, nu există separare. Suntem o singură ființă, care se exprimă pe sine în multiple forme și dimensiuni.

Coborând în materie, sufletul trece “progresiv” prin planuri pe care le numim cauzal, eteric, astral, mental, emoțional. El există în același timp în toate aceste planuri și putem spune că în afară de corpul fizic, el experimentează prin intermediul corpului emoțional, mental (conștient și subconștient), astral, eteric și cauzal. Am putea alege alte denumiri pentru aceste planuri sau am putea să nu le denumim. Denumirea în sine, delimitează și separă.

Medicina alopata acționează la nivelul corpului fizic. Frecvent, acționează prin suprimarea semnelor și simptomelor unei boli. Accentul nu este pus pe prevenție (hrana sănătoasă, mișcare, soare, aer curat, echilibru psihic și relațional) sau pe vindecare, ci pe blocarea unor manifestări fizice sau psihice, cu ajutorul unor substanțe chimice (medicamente).

Psihoterapia sau hipnoza simplă acționează pe corpurile mental și emoțional și frecvent se obțin rezultate foarte bune.

Homeopatia, care în țara noastră este practicată doar de către medici specialiști, acționează la nivelul corpului energetic. Din ce în ce mai multe persoane au deschiderea necesară pentru a lucra la acest nivel.

În funcție de cum alegem să o utilizăm, regresia hipnotică poate acționa la toate nivelurile sufletului inclusiv la nivel cauzal. La nivel cauzal acționează și tehnici precum vindecarea liniei temporale, reintegrarea fragmentelor de suflet sau terapia iertării.

Corpul cauzal este nivelul sufletului în care regăsim informații despre “viețile anterioare”, karma, contracte între suflete, implanturi sau tipare energetice. În planul cauzal al sufletului nu există timp. O traumă dintr-o viată anterioară, apare ca fiind acum. Lucrând pe o relație disfuncțională ce își are originea într-o viată anterioară și se repetă ca un tipar în multiple vieți, (dependența de partener, posesivitate, gelozie, furie) lucrăm la nivel cauzal. Transformările la acest nivel duc la restructurări progresive în planul eteric (chakre, meridiane) și în toate celelalte planuri până la nivel fizic. Echilibrarea energetică a corpului poate duce la vindecarea unei afecțiuni fizice. (Preluare din revista Cosmos, continuare aici)

Recomandari

Alte Articole