De ce a aparut Coronavirusul pe Pamant. Scrisoare deschisa din Italia.

Am reflectat mult in aceste zile, incercand sa gasesc un sens, pentru ca trebuie sa existe un sens, in toata aceasta situatie absurda, pe care suntem nevoiti sa o traim. Mi-am imaginat, daca virusul ar putea vorbi si ce ar putea spune, daca ar scrie o scrisoare. Si acestea sunt cuvintele pe care am reusit sa le scriu pe foaie. 

          ,,Buna, sunt Covid 19. Multi dintre voi ma veti cunoaste mai simplu, ca si Coronavirus. Da sunt chiar eu. Imi pare rau pentru preavizul scurt, dar nu-mi este dat sa va anunt, cand voi ajunge, in ce forma si forta ma voi prezenta voua. De ce sunt aici? 

         Ei bine, sa zicem ca sunt aici deoarece m-am saturat sa va vad regresand, in loc sa evoluati. M-am saturat sa va vad cum va distrugeti, cu mainile voastre, continuu. M-am saturat de felul in care tratati planeta, m-am saturat de cum va raportati unul altuia. M-am saturat de abuzurile voastre, de violenta voastra, de razboaie, de conflictele interpersonale, si prejudecatile voastre. M-am saturat de invidia sociala, de lacomia, de ipocrizia si de egoismul vostru. M-am saturat de putinul timp ce il oferiti voua si familiilor voastre. M-am saturat de mica atentie pe care o oferiti deseori copiilor vostri. M-am saturat de superficialitatea voastra. M-am saturat de importanta pe care o acordati adesea, lucrurilor de prisos, in dauna celor esentiale. M-am saturat de cautarea voastra continua, obsedanta si frenetica pentru cea mai frumoasa rochie, sau pentru cel mai nou model de smartphone si cea mai frumoasa masina, tocmai pentru a parea impliniti. M-am saturat de tradarile voastre, m-am saturat de dezinformarea voastra. M-am saturat de putinul timp pe care il petreceti comunicand intre voi. M-am saturat de plangerile voastre constante, de faptul ca nu faceti nimic pentru a va schimba viata. M-am saturat sa va vad ca discutati si va certati din motive inutile. M-am saturat de luptele constante, dintre cei care va conduc si de alegerile gresite facute de cei care ar trebui sa va reprezinte. M-am saturat sa vad oamenii ca se jignesc si se omoara pentru un meci de fotbal. 

          Stiu, voi fi aspru cu voi, poate prea mult, dar nu privesc pe nimeni in fata. Eu sunt un virus. Actiunea mea va va costa vieti, dar vreau sa intelegeti, o data pentru totdeauna, ca trebuie sa schimbati directia, pentru binele vostru. Mesajul pe care vreau sa vi-l ofer este simplu. Am vrut sa evidentiez toate limitele societatii in care traiti, astfel incat sa le puteti elimina. Am vrut sa opresc totul, intentionat, sa intelegeti ca singurul lucru important spre care trebuie sa va directionati energia, este pur si simplu VIATA. Viata ta si a copiilor tai. A fost, ceea ce este cu adevarat necesar, pentru a proteja, mangaia si impartasi. Am dorit, pe cat posibil, sa fiti inchisi si izolati, in casele voastre, departe de parintii, de bunicii, copiii si nepotii vostri, ca sa intelegeti cat de importanta este o imbratisare, contactul uman, dialogul, o strangere de mana, o seara cu prietenii, o plimbare in centru, o cina intr-un restaurant sau o plimabare in parc, in aer liber. De la aceste gesturi trebuie sa porneasca din nou totul. Sunteti cu totii la fel, nu faceti distinctie intre voi. V-am aratat ca distantele nu exista. Am parcurs kilometri peste kilometri, intr-un timp foarte scurt, fara ca voi sa fii observat asta. 

           Eu sunt trecator, dar sentimentele de apropiere si colaborare pe care le-am creat intre voi, intr-un timp foarte scurt, vor trebui sa dureze pentru totdeauna. Traiti-va viata cat mai simplu posibil, mergeti, respirati profund, faceti bine, pentru ca binele va reveni intotdeauna. Bucurati-va de natura, faceti ceea ce va place si va satisface si creati conditiile pentru a nu fi nevoiti sa depindeti de nimic. 

           Cand veti sarbatori, eu voi fi plecat de putin timp, dar amintiti-va de mine si nu incercati sa fiti oameni mai buni doar in prezenta mea. Adio!”

    

                     ( Video postat pe Youtube de un italian care nu a dorit sa se semneze)

Recomandari

Alte Articole