De 1 Decembrie, Tudor Gheorghe urcă pe scena Casei de Cultură din Cugir

2012 a fost declarat “Anul Caragiale”. S-au împlinit 100 de ani de la moartea sa şi 160 de ani de la naştere. Spectacolul “Nu se poate cu de toate” a lui Tudor Gheorghe s-a concretizat într-un turneu prin țară, prin intermediul căruia maestrul împărtășeşte publicului magia creațiilor lui Caragiale, adăugând evident atingerea sa personală inconfundabilă.

Pe data de 1 Decembrie, Casa de Cultură a Oraşului Cugir are onoare a de fi gazda maestrului Tudor Gheorghe.Artistul revine pentru a doua oară anul acesta în localitatea noastră, după ce în luna iunie, cu ocazia spectacolului „Vremea nemâniei” primarul Adrian Teban i-a adresat invitaţia de a reveni la Cugir şi cu alte evenimente culturale. Declarându-se încântat de publicul cugirean şi având convingerea că localităţile mici nu trebuie private de acţiuni culturale, maestru Tudor Gheorghe a promis să revină. Şi-a ţinut promisiunea, astfel că de  Ziua Naţională a României va fi alături de cugireni pe care îi va îndeamna să meargă pe principiul “hai să râdem că, dacă nu, ne-a luat dracu’!”.

Maestrul va impartaşi publicului magia creaţiilor lui Caragiale, adăugând evident atingerea sa personală inconfundabilă. Artistul promite un spectacol bazat doar pe textul suficient de sugestiv al lui Caragiale: “fără trucuri exterioare, fără invenţii, fără farafaslâcuri… Textul domnului Caragiale trebuie doar să fie spus. Nu se interpretează! De aceea va fi un şoc, pentru că eu voi spune textele lui Caragiale aşa cum le spun pe cele ale lui Sorescu. Nu trebuie să faci absolut nimic. De ce trebuie să joci teatru? Să te strâmbi?”

Maestrul va fi acompaniat de orchestra “Iunion”, formula pe care “s-a chinuit foarte tare să o afle”, iar orchestraţia va fi asigurată ca de obicei de Marius Hristescu.

Biletele pentru spectacolul “Nu se poate cu de toate”vor fi puse puse în vanzare în scurt timp la Casa de Cultura a Orasului Cugir.

 

Recomandari

Alte Articole