Dascalii, testati din nou in luna septembrie

Liderul SLI Maramures, Liviu Marian Pop a declarat astazi, 22 august, in cadrul unei conferinte de presa, ca sindicatele din invatamant vor cere ministrului Funeriu organizarea unei noi testari a celor care vor sa ajunga la catedra. Aceasta, sustine Pop, ar urma sa aiba loc cel mai probabil in luna septembrie.

Mai mult decat atat, secretarul general al FSLI a declarat ca notele obtinute de profesori nu fac cinste sindicatului pe care il reprezinta, „insa ele sunt rezultatul scaderii drastice a salariilor din sistem, fapt care ii indeparteaza pe absolventii buni de acest domeniu. Intrucat exista riscul ca sa ramanem fara profesori la catedra, vom cere sa se organizeze un nou concurs, in acelasi sistem ca cel de titularizare si ca cel din 4 august”, a precizat Liviu Marian Pop.

“Examenul de titularizare ar fi trebui corelat cu Legea Educatiei Nationale, pe care ministrul Daniel Funeriu o sustine atat de tare. Se lauda acum ca face curatenie in sistem insa pentru cat timp. La anul, dascalii care acum au luat note de 1 si 2 vor putea ajunge sa predea elevilor fara nicio problema”, a adaugat Pop.

Rares Bogdan

Recomandari

Alte Articole