Dansatorul din Alba Iulia, Șerban Constantin Clit a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial Tineret Standard din Zagreb – Croația.

Dansatorul din Alba Iulia, Șerban Constantin Clit, împreună  cu Aurora Giocanda, partenera sa, au câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial Tineret Standard din Zagreb – Croația. Competiția s-a desfășurat sâmbătă, 17 decembrie 2022. Este o performanță extraordinară pentru sportivii care au reprezentant România. Rezultatul obținut de Șerban și Aurora a fost publicat pe site-ul World Dance Sport Federation. Medalia de aur obținută, confirmă poziția lor în elita dansului mondial. În trecut, cei doi au mai obținut locul 5 în lume la Campionatul Mondial de Dans Sportiv (Dresda, Germania) și primul loc în cadrul clasamentului Federației Mondiale de Dans Sportiv – WDSF World Ranking – la categoria de vârstă Tineret. Pe locul secund s-a clasat o altă echipă din România: Luca Teodor Butnaru și Julia Denisa Bidica, potrivit alba24.ro.

De la pasiune la carieră 

Șerban Clit a început să danseze la vârsta de 10 ani, iar ceea ce a început ca o mișcare pe muzică s-a transformat în pasiune, iar apoi într-o adevărată carieră. La vârsta de 13 ani a făcut pasul cel mare în dans și a trecut de la un simplu hobby la performanță, acesta începând să participe și la primele competiții.

„Nu aș fi ajuns aici dacă nu aș fi avut sprijinul necondiționat al părinților mei, care au fost de acord să mă transfer, începând cu clasa a X-a, la un liceu din Italia. Mă susțin și le sunt recunoscător pentru toate eforturile și sacrificiile pe care le fac pentru mine. La rândul ei, partenera mea provine dintr-o familie de dansatori, parinții ei fiind antrenori și arbitri internaționali în cadrul Federației Internaționale de Dans Sportiv (WDSF)”, a declarat Șerban pentru urbeamea.ro.

Performanță

Șerban se poate mândri la 18 ani cu un palmares de invidiat: locul 3 la Campionatul Național de Dans Sportiv al României, în 2020, locul 2 și titlul de vice-campion național la Campionatul Național din 2021, clasarea pe podium la toate competițiile intrenaționale la care a participat în 2021 (WDSF Open Castellanza – în mai 2021, WDSF Open Rome – în iunie 2021, WDSF Open Cagliari – în octombrie 2021 și WDSF Transilvanyan Grand Prix Sibiu – în noiembrie 2021), iar acum cu titlul mondial (aur la Campionatul Mondial de Dans 2022, alături de partenera sa italiancă Aurora Giocanda). (newsweek.ro)

Recomandari

Alte Articole